// Zorg algemeen

Kortademigheid bijwerking van medicijn(en)?

Een maand geleden heb ik een klein hartinfarct gehad. Sindsdien slik ik 8 verschillende medicijnen. Ik heb nog klachten zoals vermoeidheid en vooral kortademigheid. Nu is mijn vraag of dit bijwerkingen kunnen zijn van de medicijnen. Ik heb bijvoorbeeld gelezen dat kortademigheid een bijwerking kan zijn van zowel Brilique (ik gebruik 90mg) als van metoprolol (ik gebruik 50mg). Of zou de kortademigheid nog een symtoom kunnen zijn? Ik weet wel dat er bij mijn behandeling drie vernauwingen gevonden zIjn, waarvan er één met een stent behandeld is. De andere is een vernauwing van 50% in de rechterkransslagader, en dan zijn er nog verstopte kleine bloedvaten aan het uiteinde van de LAD, maar deze zijn te klein om te dotteren.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    Geachte heer ,Bedankt voor uw antwoord. Ik ben nu begonnen met de derde week hartrevalidatie en het gaat al wat beter.

    0
  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,Vermoeidheid na een (klein) hartinfarct is een veel gehoorde klacht. Meestal kan niet 1 duidelijke oorzaak worden aangewezen en is er sprake van een combinatie van factoren.Medicatie, en met name de betablokker, kan een gevoel van moeheid geven. Daarnaast bent u waarschijnlijk een periode inactief geweest na uw infarct. De gewone conditie dient weer opgebouwd te worden. Ook is er een belangrijke psychische component van moeheid na een hartinfarct. Vaak helpt daarom hartrevalidatie na hartinfarct goed, omdat aan alle hierboven genoemde aspecten aandacht wordt besteedt en daarnaast aan andere zaken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy