// Zorg algemeen

kortademig na hartinfarct.

Hallo. Ik heb in juli van dit jaar een hartinfarct gehad waarna met spoed een stent is geplaatst.Nu heb ik goed gerevalideerd. Ik wandel nu iedere dag minstens 8 tot 10 km in een goed tempo. Verder sta ik tot recent iedere dag op een crosstrainer waar ik 6 tot 7 km train. Dit doe ik nu om de dag. Dat gaat allemaal goed. Ben ook 10 kg afgevallen maar wat mij zorgen baart is dat ik kortademig ben en blijf. Bij de minste inspanning kom ik adem te kort. Wat zou hiervan de oorzaak kunnen zijn?Heeft dat nog met het infarct te maken?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    vragensteller,Uw vraag is moeilijk vanaf deze positie te beantwoorden.Kortademigheid kan vele oorzaken hebben. Bij kortademigheid na een hartinfarct, kan er sprake zijn van hartfalen, d.w.z., de pompfunctie van het hart is door het infarct verminderd geraakt waardoor bloed minder goed wordt rondgepompt. Daardoor kan bij inspanning het bloed zich als het ware ophopen in de longen en ontstaan kortademigheid. Uw cardioloog kan u op hartfalen onderzoeken. Daarnaast kan (het gevoel) kortademigheid ook te maken hebben met een longprobleem of (bijwerkingen van) medicatie.Ik raad u aan contact op te nemen met uw cardioloog of huisarts en dit aan een van hen voor te leggen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy