// Zorg algemeen

Kortademig na dotteren

Ik heb in mei een infarct gehad en ben daarna met 6 weken tussentijd in 2 aders gedotterd met een stent. Natuurlijk krijg je een vracht medicijnen met allerlei bijwerkingen. In middels is de bètablokker vervallen ivm bijwerkingen.Op dit moment zit ik in het traject van nazorg en over een paar weekjes begint de fysio.Waar ik op dit moment de meeste problemen mee heb is de kortademigheid.Ik ben dus nu al ruim 3 1/2 maand gestopt met roken en volgens de fysiotherapeut heeft het niets met mijn conditie te maken.Volgens de cardioloog (die ik in al deze tijd meer 2x 10 minuten heb mogen spreken) is mijn hart prima in orde en ook mijn longen zijn goed volgens hem.Ik heb echt veel minder adem als met 40 sigaretten per dag en slechte aders.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Lastig probleem.Blijkbaar zit het wel goed met je hart en longen.Een mogelijke oorzaak is inderdaad bijwerking van medicatie. Die beschrijf je hier niet. Je bètablokker is al vervallen, maar was blijkbaar niet de boosdoener. Gebruik je ticagrelor?Wat we ook vaker horen is dat mensen kort na het stoppen met roken, kortademiger zijn dan voorheen. Ik kan daar geen verklaring voor geven, maar zoals gezegd horen we dat wel vaker van patiënten terug. in dat geval gaat het in de loop van de tijd altijd wel beter worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy