// Zorg algemeen

Knettergek van de extrasystolen

Geachte dokter,

Zit weer in een periode waar veel overslagen voelbaar zijn. Gaat nu alweer 24 uur in één stuk door. Vaak 3 extra slagen achter elkaar en dat een paar keer per minuut. Vorige week nog bij de cardiloog geweest na een echo van het hart. De echo gaf geen afwijkingen en de pomfunctie goed. Ivm AF gebruik ik op het moment Tambocor. Zegt de echo nog iets over het wel of niet gevaarlijk zijn van deze overslagen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Overslagen zijn heel vervelend en geven vaak onrust maar zijn gelukkig niet gevaarlijk. Een echo geeft je belangrijke informatie over o.a. de pompfunctie van het hart de grote van de boezems en de kamers en het functioneren van de kleppen. HEt geeft geen informatie over de overslagen. Wel is de constatering dat bij jou de pompfunctie goed is een heel belangrijke en het geeft aan dat de functie van je hart dus geen last heeft van de overslagen.Bepaalde leefgewoonten zoals eetpatroon (sterk gekruid eten), alchoholgebruik, hoeveelheid koffie die je drinkt kunnen invloed hebben op de hoeveelheid overslagen en het is dus de moeite waard om te proberen te ontdekken of dit bij jou invloed heeft.Als er sprake is van zeer veel overslagen (meer dan 10.000 per dag) dan kan een ablatie worden overwogen. Ook voor de AF is ablatie een goede optie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy