// Zorg algemeen

Kleinste pacemaker

Geachte specialist,Ik heb een tijdje geleden gelezen dat er een kleine pacemaker op de markt is. Uw centrum heeft deze al geïmplanteerd. Kan iedereen zo'n pacemaker krijgen of moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Leuk dat u een vraag stelt over deze kleine pacemaker. U heeft de ontwikkelingen goed gevolgd.Het apparaatje waar u het over heeft heet de MICRA en weegt slechts twee gram en is slechts 25,9 mm x 6,67 mm groot. Het kleine apparaatje wordt via een ader in de lies in zijn geheel in het hart gebracht en daar vervolgens met haakjes op de juiste positie vastgemaakt. Via een elektrode aan het uiteinde van het apparaatje worden stroomstootjes afgegeven om de hartslag op peil te houden.De mini-pacemaker zit direct in het hart en heeft dus niet langer een draad nodig om verbinding met het hart te maken. Daardoor is er – in tegenstelling tot de traditionele implantatiemethode voor pacemakers – ook geen chirurgische ingreep bij de schouder meer nodig. Deze twee aspecten verminderen de kans op complicaties zoals een bloeding of klaplong, infectie, of een defecte draad aanzienlijk. Ook betekent dit dat de pacemaker niet meer zichtbaar is onder de huid.Veel voordelen dus. Echter niet voor iedereen is de MICRA een geschikte pacemaker. Omdat de MICRA via de lies wordt ingebracht kan alleen de rechter hartkamer worden bereikt en is deze pacemaker dus geschikt voor die patiënten bij wie het voldoende is om deze hartkamer te stimuleren. Is het nodig om ook in de linkerkamer of boezem te "pacen"(prikkels af te geven) dan komt een patiënt dus niet voor de MICRA in aanmerking. Gelukkig zijn er ook voor deze patiënten heel goede pacemaker beschikbaar.Op uw vraag of er op hartvolgers informatie beschikbaar is moet ik op dit moment helaas nog nee zeggen maar het is wel een goede suggestie om dit op te nemen.Door uw vraag is er nu voor andere hartvolgers wel bovenstaande informatie toegevoegd. Hartelijk dank daarvoor.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy