// Zorg algemeen

Kleine vatenproblematiek?

Inmiddels loop ik al weer 2 jaar met klachten als drukpijn op de (vooral) linker borst en linker schouderblad en een beklemmend bandgevoel op de borst hetgeen veel erger wordt bij inspanning zoals traplopen. Deze klachten worden vaak erger bij een bepaalde lichaamshouding zoals zitten en bukken hetgeen doet vermoeden dat de klachten vanuit de ribbenkast en/of rug afkomstig zouden zijn. In 2016 ben ik uitgebreid onderzocht middels foto's, bloedonderzoek, echo, katherisatie en 24 uurs ECG. Hieruit kwam geen cardiale afwijking naar voren terwijl de klachten toch fors waren. Inmiddels gaat het iets beter en heb via revalidatie mijn conditie weer een stuk kunnen verbeteren. Toch blijven de klachten aanhouden zonder dat er een diagnose komt. Onlangs heb ik weer een ergometrie gedaan waarvan de uitslag dubieus was (kleine vatenproblematiek?). Bij maximale inspanning (242 Watt) was er iets gezien waarna voor de zekerheid een myocardscintigrafie volgde in rust en bij inspanning. Bij rust was hij helemaal goed maar bij inspanning (deze keer max 288 Watt) was er een klein gedeelte te zien dat minder goede doorbloeding kreeg hetgeen niet significant werd genoemd. Ik heb hiervoor op proef 3 x dgs Diltiazem 60 mg gekregen hetgeen tot nu toe nog geen verbetering heeft opgeleverd. Is er iemand die deze klachten herkend als kleine vatenproblematiek? Ben al twee jaar op zoek naar duidelijkheid en geruststelling maar de twijfel of mijn klachten cardiaal zijn blijft.

Alvast bedankt!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • H x avatar
  Het heeft bij mij idd langer geduurd voordat ik echt merkte dat diltiazem werkt, ik gebruik de capsules met gereguleerde afgifte,misschien dat dat het verschil is? In combinatie met een betablokker krijg ik ook een lage bloeddruk,de betablokker is toen gehalveerdIn rust is mijn bloeddruk nu zo rond de 100,bij inspanning wel wat hogerAnders nog eens overleggen met je cardioloog?Ik heb in het Radboud Nijmegen de diagnose gekregenVeel info over MCD kun je lezen op Leven met pijn op de borst

  0
 • R V avatar
  Bedankt voor uw reactie. Ik gebruik het nu 9 dagen. Ik begrijp dat het dus wel wat tijd nodig heeft voor het gaat werken. Ik was in de veronderstelling (bijsluiter) dat het direct verlichting van de klachten zou geven. Nog even volhouden dus. ik heb vandaag mijn bloeddruk laten meten en deze was wel erg laag 98/63. Waarschijnlijk komt dat door het medicijn?

  0
 • H x avatar
  Hoelang gebruik je nu de diltiazem?Bij mij duurde het 6 weken voordat ik duidelijk resultaat hadIk gebruik 200mg 1x daags,en een betablokker 1x daags

  0
 • R V avatar
  Geachte heer ,bedankt voor uw reactie. Ik dacht dat ik deze vraag op het forum had gesteld maar kennelijk is dat niet het geval. Ik zal het nogmaals proberen.

  0
 • P T avatar
  Wat u beschrijft kan passen bij kleine vatenproblematiek (microvasculaire dysfunctie). Dat is en blijft inderdaad een moeilijk te stellen diagnose. Om hier met andere patiƫnten over te praten kunt u het dit bericht in het forum plaatsen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy