// Zorg algemeen

Kleine vaatjes en NSVT/VES

Ik heb hier al eerder een vraag gesteld, maar heb toch nog een aanvullende vraag :-) Bij mij (37) is na holteronderzoek “nonsustained ventriculaire tachycardie” vastgesteld, ook heb ik veel last van VESsen. Ik heb een ECG, MRI en CT-scan ondergaan waar geen oorzaak uitkwam; het is dus ideopathisch. Op het moment dat ik last heb, krijg ik ook last van een prikkende/tintelende linkerschouder, maar dat wordt vooralsnog afgedaan als beknelde zenuw (terwijl het wel overeenkomt met wanneer ik klachten heb)

De overslagen/korte runnetjes komen bij mij uit heel veel plekken dus ablatie is volgens mijn cardioloog, na overleg met het AMC, geen optie. Op Verapamil en Metropolol reageert het niet, dus ben ik naar huis gestuurd met het devies ermee te leren leven en over 5 jaar weer terug te komen. We gaan nu nog sotalol of flecainide proberen.

Nu lees ik de laatste rijd veel over problemen met de kleine vaatjes bij vrouwen en hoe die maar moeilijk zijn vast te stellen. Wat ik mij afvraag is of dir tijdens de mri en ct-scan opgevallen zou moeten zijn of dat dit ook in mijn geval voor de klachten kan zorgen zonder dat dit uit ondezoek naar voren is gekomen?

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Goede vraag! Bij mn en vrouwen komen idiopathische VT's in gelijke mate voor. Ook het mechanisme van het ontstaan van de ritmestoornissen staat los van dergelijke kleine vaatjes. Dus, er is geen argument te bedenken om dit te koppelen, hoewel ik me goed kan begrijpen dat u deze vraag stelt.Ritmestoornissen kunnen klachten op de borst veroorzaken, dan wel schouder, zonder dat er sprake is van verminderde doorstroming met bloed.Sterkte met de behandeling, Er zijn veel mensen met uw type klachten. Heel vaak lukt het gelukkig toch om er iets aan te doen, zoals met flecainide, of toch een ablatie als het om bijvoorbeeld om 2 of 3 plekken gaat, die toch de meeste overslagen veroorzaken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy