// Zorg algemeen

Klassieke Maze procedure / open hart operatie

Beste allemaal,

Binnen nu en 3 weken wordt ik geopereerd en wordt de klassieke maze procedure uitgevoerd. Een mini maze is voor mij door littekenweefsel te risicovol, vandaar de keuze voor dit zware geschut.

Nu kan ik maar vrij weinig vinden over het herstel na een dergelijke ingreep. De hartchirurg spreekt van een grote en zware operatie met herstel die veel maanden gaat duren en het is na de operatie allemaal erg pijnlijk. Het wordt best wel heftig denk ik zelf. 

Nu ben ik benieuwd naar ervaringen van medepatienten. Hoe lang duurde jullie herstel en na hoeveel tijd zijn jullie weer gedeeltelijk gaan werken. Wat konden jullie de eerste maanden wel, en wat niet? 

Ik vind wisselende informatie in folders van diverse ziekenhuizen en echte ervaringen kan ik nergens vinden. Ben heel benieuwd.

 

Groeten

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A V avatar
    Bedankt voor uw reactie. Ik had inderdaad ook al veel gelezen (en afgelopen vrijdag bevestigde de thoraxchirurg het idd ook) dat ze vaak deze procedure uitvoeren als ze "toch al" het borstbeen moeten openen voor bijv. een bypass of klepvervanging of reparatie. Daarom is het vast zo lastig om "pure" ervaringen te vinden van mede patiƫnten die enkel een uitgebreide maze procedure hebben ondergaan. Ik zal nu eens gericht gaan kijken naar ervaringen van patiƫnten na een klepvervanging. Bedankt!Ik hou zelf rekening met een minimum van een 4 tot 6 tal maanden voordat ik weer wat, therapeutisch, aan het werk kan gaan. "Gelukkig" heb ik een kantoorbaan, dus fysieke inspanning is er niet. Zie er wel tegenop, niet de operatie op zich dat komt wel goed, maar wel de periode vlak erna (wel/geen complicaties en wel/geen ziekenhuisopnames door ritmestoornissen door de littekens?) en het langdurige herstel. Mocht u ervaringen kennen van anderen, dan hoor ik het graag hoor! :)Nogmaals hartelijk dank voor het reageren. Enorm aardig.Bedankt voor de positieve wensen.

    0
  • M V avatar
    Het komt inderdaad niet zo vaak voor dat er voor de uitgebreid vorm van de maze operatie wordt gekozen. U kunt het herstel vergelijken met mensen die een klepoperatie hebben onder gaan. Waarbij voor u de soms nog aanhouden Boezemfibrilleren een extra uitdaging is. U moet eerst nog herstellen van de operatie voordat u een verbetering van uw gezondheid bemerkt. Na een paar maanden merken de meeste mensen dat hun conditie en uithoudingsvermogen een stuk zijn verbeterd. Ik hoop dat u via dit forum ervaringen van andere krijgt te horen.Heel veel succes met de operatie. En een voorspoedig herstel gewenst.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy