// Zorg algemeen

klachten na ablaties

Goedendag ,heb tweemaal ablatie ondergaan ,longvenen geisollerd en flutterlijn .

naa eerste ablatie in october 2016 had ik reeds na twee dagen wederom ritmestoornissen,heftiger dan voorheen .Na de tweede ablatie wederom  lek in lonvenen geisolleerd en lek in flutter .Ook nu na drie dagen heftige ritmestoornissen waarbij ik collaps kreeg tijdens lopen en zeer hoge hartslag tot aan 200 slagen pm .Voorheen niet zule erstige klachten gehad .Tot op heden om de drie tot vie dagen stoornissen welke plus minus 24 uur aanhouden .Aanvallen zwakken wat af maar nog wel ziekmakend .

Heb een weekholter gevraagd en uitslag daarvan was boezemfibrilleren .

Ben geholpen in Leiden ,nazorg aldaar is slecht te noemen .Ik ben in allereil in Haarlem opgenomen nadat ik was neergevallen ,nazorg hartfilmpjes etc nu in Haarlem ,

Tweede ablatie was july dit jaar en de arts vroeg mij of ik een derde wilde ? 

Graag verneem ik of aanvallen ernstiger kunnen worden ,en of u bekend met de ziekenhuizen waar de meeste ablaties plaatsvinden met het beste resultaat ?

hoor graag van u ,met groet  


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


10 REACTIES

  • H V avatar
    Heel herkenbaar, ik heb de diagnose RVOT. Minstens 16000 overslagen op 24 uur. Heb allemaal onderzoeken gehad, waarvan MRI en 3 efo’s. Hier konden ze geen ritmestoornis opwekken. Nu sinds 1 jaar heb ik ook aanvallen van Ventrikel tracycardie erbij. Dit is een heel naar gevoel, ben ook echt bang geworden en zit al 1 jaar in de ziektewet. Ben 33 en durf bijna niks meer. Altijd bang voor een aanval. Ben vorige voor de 4de keer voor een EFO gegaan, dit keer in een ander ziekenhuis. Dit keer hebben ze 6 littekens weten te branden op de RVOT plek ( geen idee of ik dat goed zeg zo ) de eerste 2 dagen na de ablatie nergens last van, nu begint het geroffel weer. Ik hoop dat dit tijdelijk is want kwaliteit van leven is er niet echt meer. Ik heb op de wachtlijst gestaan in Eindhoven maar dat duurde 5 maanden daarom naar Genk verwezen. Nu slik ik ook nog flecainide 100 en metaprolol 25. Ondanks dat, voel ik de overslagen erdoorheen, niet meer in dezelfde mate maar ze zijn er wel. Heeft u advies of een geruststelling ? Ervaringen van andere patiënten misschien na een ablatie. Want over RVOT is heel weinig te vinden. Uit feb MRI kwam dat ik een structureel normaal hart heb en de pomp functie is goed. Misschien ben ik er teveel mee bezig. Hopelijk krijg ik een reactie, ik ben geheel nieuw op dit forum, geen idee hoe het werkt. Alvast bedank...

    0
  • D H avatar
    3 jaar geleden ablatie in Catharina Eindhoven vanwege ernstige ventriculaire ritmestoornissen uit gebied oud hartinfarkt afkomstig. Nog altijd zeer goed resultaat. Zeer betrokken dr . , nu 73 jaar

    0
  • R M avatar
    Goedendag, heb in totaal 4x een ablatie gehad daarnaast een mini-maze en een maze (openhart operatie) na elke ingreep is het erger geworden en kwamen de aanvallen 4 a 5 keer per week. Probleem was ook dat het niet vanzelf overging maar elke keer een cardioversie nodig had om het juiste ritme te krijgen..In totaal heb ik meer dan 250x een cardioversie gehad.Ben nu 35 jaar en heb sinds een jaar een pacemaker en is de bundel van HIS doorbroken, het is niet ideaal maar ben er tot nu toe blij mee.

    0
  • F N avatar
    In Nieuwegein fantastisch geholpen, 2016 longvenen ablatie gehad, AMC kon voor mij niets betekenen, vanwege een vergroot hart, welke in het ziekenhuis niet is geconstateerd, en ik had elke dag ritmestoornissen, nu " even afkloppen " nooit meer gehad. De helft van alle medicatie kon in de vuilnisbak.

    0
  • J L avatar
    Ik ben 73 jaar, drink en rook niet en eet gevarieerd. Maar was sterk beperkt in mijn doen en laten.Na slechte ervaringen in ziekenhuizen een second opinion aangevraagd bij mijn verzekering.Door bemiddeling via Zilveren Kruis kon ik vrij snel bij Dr. Weiffels in St Nieuwegein op consult komen. Ik liet weten dat ik 400 mg Amiodaron + 50 mg Metoprolol per dag slikte omdat mijn hartritme continu 130 was..Door het gebruik van amiodaron waren diverse bloedwaarden sterk verslechterd. Afgesproken dat hij mijn data opvraagt en dan beslissen wat er mogelijk is. Na telefonisch consult liet hij me weten dat een ablatie er voor kan zorgen dat ik geen amiodaron en metoprolol meer nodig zal hebben. In de uitgebreide informatie van het St. ziekenhuis heb ik kunnen lezen wat me te wachten stond. Op 13 juni 2017 (wel 10 weken moeten wachten) ben ik door Dr. Weiffels in 2½ uur geholpen. Na 1 nacht in het ziekenhuis kon ik naar huis. Nog wel 200mg amiodaron en 50 mg Metoprolol slikken.Ik was erg moe en ben na een paar uur naar bed gegaan. Ik kreeg pijn op mijn hele borst. Na een paar dagen begon dat af te zakken en voelde me steeds vooruit gaan zonder hartritmestoornis. Na 5 dagen kon ik weer hele dagen op blijven.Maar na een week kreeg ik toch 20uur hartritmestoornissen. Nadat dit afgezakt was tot weer normaal ritme voelde ik me elke dag sterker worden. Na 8 weken (op consult ECG gemaakt) mocht ik stoppen met amiodaron en na 16 weken (na consult) met metoprolol.Alleen nog fenprocoumon 3 mg volgens schema blijven gebruiken.Ik voel me herboren.Kan weer 3 x per week tennissen en fietsen en kan alles weer doen wat ik wil.Ik ben Dr. Weiffels zeer dankbaar.Medio juni 2018 ga ik voor controle.Nu maar hopen dat die ritmestoornissen weg blijven. In het st ziekenhuis te Nieuwegein vinden de meeste hartoperaties plaats met de minste incidenten.

    0
  • R V avatar
    Isala ziekenhuis in Zwolle. Ik ben uitstekend geholpen door dr. Suiker.

    0
  • F V avatar
    Ik ben zelf overgestapt van het Catharina naar het UZA te Antwerpen. Dr. wilde geen ablatie doen ivm gewicht. Ik had atrium boezem fibrileren en een typische flutter. Ik kon de straat niet meer oversteken of kreeg hartritmestoornis aanval ondanks zware medicijnen om dit te onderdrukken. In het UZA een ablatie gehad. Duurde 2.5 uur voor alle 2 de hartritmestoornissen. Nu 2.5 jaar verder en pas nog controle gehad met een 24 uurs holter. Maar geen hartritmestoornis meer. Mijn advies is dan ook om met het UZA contact op te nemen en een afspraak te maken met Prof. Dr. Andrea Sarkozy zij is ook tevens hoofd onderzoek. Ook uit Nederland komen ze naar haar toe naar meerdere malen een mislukte ablatie meegemaakt te hebben. Succes!

    0
  • H S avatar
    Geachte. IK ben nu bijna 6 maanden onderweg na laatste ablatie,zoals eerder omschreven had ik in het begin zeer ernsige en veelvuldige aanvallen,zon 10keer per maand.De laatste aanval was op 17december.Sindsdien is het rustig tot nijn grote verbazing.De laatste testen waren in october waarna ik beoten heb voor een derde ablatoe te gaan.IK Twijfel nu ,en vraag mij af of er voor de geplande derde ablatie nog verder onderzoek gedaan dieny te worden?De arts zegt mij pas te zien op dag van ablatie.Hamvraag is,kan het zijn dat pas na 6maanden genezing is?Hartelijk dank bij voorbaat,Met

    0
  • H S avatar
    Geachte. IK ben nu bijna 6 maanden onderweg na laatste ablatie,zoals eerder omschreven had ik in het begin zeer ernsige en veelvuldige aanvallen,zon 10keer per maand.De laatste aanval was op 17december.Sindsdien is het rustig tot nijn grote verbazing.De laatste testen waren in october waarna ik beoten heb voor een derde ablatoe te gaan.IK Twijfel nu ,en vraag mij af of er voor de geplande derde ablatie nog verder onderzoek gedaan dieny te worden?De arts zegt mij pas te zien op dag van ablatie.Hamvraag is,kan het zijn dat pas na 6maanden genezing is?Hartelijk dank bij voorbaat,Met

    0
  • L D avatar
    Klachten kunnen inderdaad soms erger worden na een ablatie. U moet zich voorstellen dat de aangebrachte littekentjes dan het nieuwe circuit gaan vormen voor andere, nieuwe ritmestoornissen, die voor de ablatie dus niet bestonden. Dit treedt vooral op als de littekens niet meer aansluitend zijn, en "lek" zijn (zoals u het omschrijft). Soms zijn die inderdaad heftiger.Leiden is een groot centrum waar veel wordt geableerd en waar veel ervaring is. Als u toch naar een ander ziekenhuis wilt, omdat u ontevreden bent over de nazorg, ga dan in ieder geval naar een ziekenhuis waar veel geableerd wordt, zoals Zwolle, of Eindhoven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy