// Zorg algemeen

Katheterisatie / kransslagaderstenose

- wordt bij een hartkatheterisatie altijd alles bekeken, ik bedoel zowel linkerkransslagaders als rechterkransslagaders? 

Of alleen die kant waarover vooraf een verdenking is ontstaan door bijv echo en calciumscore?

ik heb namelijk eens ergens gelezen dat voor het bekijken van de linkerkransslagaders de ene pols gebruikt wordt en voor de rechterkransslagaders de andere pols nodig is.  Dat zou zijn omdat het heel andere bloedbanen zijn, dan kun je van linkerkransslagaders niet zomaar in de rechterkransslagaders komen en ook niet andersom.

Klopt dat en zo ja, waarom zie ik hier dan alleen mensen met katheterisatie aan -1- pols? Zijn die alleen links of alleen rechts geholpen? Kunnen problemen dan niet aan 2 kanten tegelijk zitten?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H H avatar
    MNormaal gesproken worden zowel de linker als de rechter kransslagader tijdens een hartcatheterisatie in beeld gebracht, hiervoor is echter maar 1 toegangsweg nodig, pols of lies.Het verschil zit hem in de gebruikte materialen, de catheters die gebruikt worden om de kransslagaders in beeld te brengen hebben een specifieke vorm, er is een specifiek type voor de rechter kransslagader en een specifiek type voor de linker kransslagader. Tijdens de hartcatheterisatie zal de cardioloog van catheters wisselen om van de linker naar de rechter kransslagader te gaan, er worden dus 2 catheters gebruikt, maar via 1 toegangsweg.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy