// Zorg algemeen

Katheterisatie

Goedenavond,4maanden geleden heb ik een Bypassoperatie ondergaan,daar heb ik 3 omleidingen gekregen .Laatse 5/6weken weer klachten gekregen zoals pijn linkerarm ,drukkend gevoel op de borst vooral s,nachts. Met een tabletje onder de tong verdwijnen de klachten weer.
Vanmiddag bij de cardioloog geweest. Om het een en ander uit te sluiten stelde zij een katheterisatie voor.echter waarschuwde zij mij op de extra risico die ik loop omdat ik al zo,n operatie hebt gehad.
Ik vind het heel moeilijk om hierin de juiste beslissing te nemen.
Ik heb nog een paar dagen bedenktijd gekregen .
Misschien helpt uw advies mij hierbij.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F P avatar
    ,Ik heb nooit een bypassoperatie gehad (wel 3 open-hartoperaties), maar ik heb in mijn leven al zeker 7 catheterisaties en 5 ablaties (ongeveer zelfde procedure) gehad. En wat de complicaties betreft heb ik in al die keren 2 keer het probleem gehad dat de slagader weer open was gegaan; een onderhuidse bloeding dus. De ene keer is dat vanzelf gestopt met als eindresultaat een gigantische blauwe plek. De andere keer hebben ze een spuit gezet in mijn lies waardoor de bloeding zo goed als meteen stopte.Natuurlijk is elke ingreep een risico, maar als je het niet doet loop je, denk ik, een groter risico.Dit zijn ingrepen die dagelijks meerdere keren worden uitgevoerd, dus ze hebben er echt wel heel veel ervaring mee.Maar het blijft een beslissing die je zelf moet nemen. Succes hiermee!!

    0
  • P T avatar
    Tsja, wat u beschrijft zijn wel vrij typische klachten: pijn linkerarm, druk op de borst en de klachten verdwijnen na een tabletje onder de tong.Uw cardioloog maakt zich toch wel zorgen, anders wordt er geen hartcatheterisatie voorgesteld. Ik begrijp ook dat beslissen voor u lastig is. Ja, een hartcatheterisatie gaat gepaard met risico's, maar die risico's zijn over het algemeen laag: minder dan 1% kans op ernstige complicaties. Die risico's moet u (samen met uw cardioloog) afwegen tegen het risico van het laten bestaan een eventuele nieuwe vernauwing. Ik hoop dat u hier iets aan heeft als u uw cardioloog weer spreekt over een paar dagen. Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren