// Zorg algemeen

karakterverandering na open hartoperatie

ik heb al vanalles gelezen op jullie site en de cardioloog enhuisdoketer zegt na 6 maanden tot na een jaar zal het wel beteren.

We zijn nu bijna 2 jaar verder zijn karakter gaat in de negatieve zin achteruit, onbeschoft, geen manieren, vergeetachtigheid, humeurig, wil niets meer van medicatie nemen, vid onnodig om op controle te gaan, enzo verder.

Ik las dat er nog een vrouw was waar de man na twee jaar ook zo was, gaat dit nog voorbij, ik heb mijn man niet meer, hij was al nonchalant en flap uit, maar nu schaam ik me meer  hoe hij somsof beter gezegd altijd doet.

Zal dit nog beteren? Is niet meer aangenaam, ben meer lastig en kwaad op hem omdat hij alles ontkent als ik zeg dat hij anders is dan vroeger, andere merken het ook op omdat het verergert plaats verbetert zijn gedrag.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R Y avatar
    Ik lees dit bericht ook en herken hier veel van mij zelf in, ik heb in augustus 2015 ook een open hart operatie gehad en vier omleidingen gekregen toen ik eenmaal weer thuis was was ik in eerste instantie erg rustig naarmate ik langer thuis was en weer een beetje actief werd werd ik ook kortaf gaf steeds af op een ander kon eerst niet accepteren dat het mij was overkomen, had het steeds erg warm en veel zweten waar ik overigens nog steeds veel last van heb en snauwde iedereen af met name mijn echtgenote en dochter die het achteraf steeds goed met mij voor hadden konden geen goed meer doen ook mij verdere familie en kennissen konden mij niet meer terug en sommigen bleven daarom ook weg nu bijna 4 jaar verder en vele gesprekken met cardioloog en huisarts en veel steun van mijn gezin ben ik in een rustiger vaarwater gekomen en heb geaccepteerd wat mij is overkomen af en toe gaat het nog wel eens mis waarop mijn echtgenote mij even apart neemt en mij er op wijst.Ook mijn advies is neem contact op met de behandelende cardiochirurg deze kan veel voor u betekenen.Veel sterkte en houd moed.

    0
  • J t avatar
    mevrouw,Ik herken uw verhaal helemaal! In mijn praktijk hoor ik dit wel eens van patiƫnten en familieleden die aan hun hart zijn geopereerd.Wij vermoeden dat dit te maken heeft met een aantal zaken: de grote operatie met zware narcose en het gebruik van de hartlongmachine. Hierdoor wordt er in het lichaam een soort van afweerreactie geactiveerd waardoor er stoffen vrijkomen die een soort ontstekingsreactie kunnen geven. Onze longen, nieren en hart kunnen daar redelijk goed tegen maar de hersenen (heel gevoelig orgaan) kunnen daar slecht tegen. Als iemand nu 'gevoelige' hersenen heeft kan dit veranderingen veroorzaken in je hersenen zoals: eerder koud (of warm) hebben, de smaak van eten kan veranderen, opvliegeriger dan eerst, het geheugen kan minder zijn, etc. Meestal gaat dit weer over na ongeveer 3-6 maanden maar er zijn patiƫnten die het jarenlang blijven houden, een enkeling vermoedelijk de rest van het leven...Belangrijk is dat uw man inziet dat hij zich anders gedraagt dan voor de operatie, boos worden helpt niet! Hij kan er immers zelf niets aan doen, het is een (ernstige) complicatie van de hartoperatie. Veel geduld en uitleggen, ga langs bij zijn cardiochirurg! Mocht u er niet uitkomen, dan bent u bij mij ook welkom: ik kan het probleem niet wegnemen maar wel uitleggen. Vaak scheelt dat al veel.Heel veel sterkte van , Eindhoven

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy