// Zorg algemeen

Kan je Lanoxin en Verapamil wel samen gebruiken.

Ik gebruik dagelijks Lanoxin 125 éénmaal per dag. Nu heeft de cardioloog mij ook Verapamil 120 erbij voorgeschreven. Op internet lees ik veel over interactie tussen deze twee. Bij het opstarten van Lanoxin kreeg ik bij de hoge dosering steeds een sinusarrest van 6 seconden. De Verapamil kan de Digoxinespiegel verhogen. Kan ik door deze medicijnen samen te gebruiken hier weer last van krijgen? Durf niet goed te beginnen na deze verhalen te hebben gelezen.Hartelijk dank.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A W avatar
    Hartelijk dank voor uw antwoord. A.s. vrijdag heb ik een belafspraak met mijn cardioloog om te bespreken hoe het gaat met de Verapamil. Na twee dagen ben ik er weer mee gestopt. Vreselijke jeuk, mijn hart voelde en hoorde ik kloppen in mijn rechteroor en behoorlijke darmkrampen. Nadat ik ook gelezen had dat extra inname van calcium en mium (wat ik dagelijks doe ivm flinke tekorten) de werking ook kan beinvloeden ben ik dus gestopt. Ook vind de cardioloog het niet nodig om bloed te controleren of een holteronderzoek te doen wat ik uiteraard wel prettig zou vinden en wil me in principe pas over een half jaar terug zien.Vind het erg moeilijk om alweer tegen het advies van de arts in te gaan en ben bang dat ie me een lastige patient gaat vinden. Het is mijn lichaam en ben misschien een pietlut om alles tot op de bodem uit te zoeken maar heb al zoveel narigheid meegemaakt dat ik graag weet wat ik allemaal slik.

    0
  • L D avatar
    Er is veel tegenstrijdige informatie te vinden over de interactie tussen verapamil en lanoxin. Lanoxin wordt grotendeels via de nieren uit het lichaam verwijderd. Als de nieren onvoldoende werken kan lanoxin zich opstapelen in het lichaam en tot potentieel gevaarlijke bijwerkingen leiden, zoals een heel traag of juist heel snel parttime, en zelfs een hartstilstand. Daarom wordt lanoxin bij mensen met verminderde nierfunctie, of bij hoogbejaarde mensen in aangepaste dosering, of niet gebruikt.De interactie met verapamil is een hot topic, maar, naar mijn oordeel, kunnen ze goed samen gebruikt worden, onder bepaalde voorwaarden: bovenstaande factoren zijn belangrijk, en het ECG moet goed gevolgd worden met af en toe een Holter.Sinusarresten van lanoxin is bijzonder ongebruikelijk, maar kan gebeuren. Het toevoegen van verapamil zou dit weer kunnen uitlokken, omdat er een kans bestaat dat de lanoxin spiegel in uw bloed dan hoger wordt.Ik weet onvoldoende van u om een concreter advies te geven, Mogelijk is verapamil alleen al voldoende, of heeft u helemaal geen klachten van hartkloppingen in rust. Als u alleen klachten bij inspanning heeft dan is een beta-blokker het beste. Als u alleen aanvalsbgewijs boezemfibrilleren heeft, dan kun je ook ableren of andere medicijnen geven. Als u chronisch boezemfibriller heeft, kunt u nooit een sinusarrest hebben gehad. Kortom, bespreek het nog eens met de cardioloog die u het kent, en deel uw zorgen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren