// Zorg algemeen

Kamerfibrileren

Beste Artsen van Hartvolgers . Is het mogelijk dat een persoon zeer korststondig kamerfibrileren kan krijgen waar het hart zelf nog uit kan schieten?  Deze vraag hield mij al enige tijd bezig en ik ben daarom erg benieuwd naar u antwoord ,of een dergelijke scenario zich kan voordoen in het hart. Of is kamerfibrileren /ventrikel in 100% van de gevallen uitsluitend  te stoppen met medisch handelen. Met vriendelijke groet,

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • C H avatar
  en ,Excuses voor de verwarring met boezemfibrilleren. Het klopt wat u zegt, kamerfibrilleren kan niet uit zichzelf "terugschieten" in in een kamertachycardie of sinusritme. Hier is inderdaad reanimatie of een elektrische shock met behulp van een defibrillator voor nodig.

  0
 • J V avatar
  Bedankt voor de uitleg over het boezemfibrileren ,ik neem dus aan dat korte kamerfibrilatie niet bestaat....

  0
 • J V avatar
  Hoi ,ja mijn vraag gaat inderdaad over kortdurend kamerfibrileren.Of dit heel kortdurend kan ontstaan en vanzelf weer teruchtschiet in kamertachycardie en vervolgens weer naar sinusritme. Of bestaat er niet zoiets als kortstondigkamerfibrileren en is er ten alle tijden reanimatie nodig en een schok om het hartrimte te herstellen .Ik ben alsnog erg benieuwd naar een antwoord. ,

  0
 • H O avatar
  van U beschrijft in uw antwoord boezemfibrilleren, maar volgens mij bedoeld kamerfibrillatie, dat is niet te vergelijken met boezemfibrillatie volgens mij.

  0
 • M V avatar
  Boezemfibrilleren kan inderdaad komen en gaan.Er zijn verschillende vormen van.Iemand kan permanent Boezemfibrilleren hebben, dat wil zeggen dat dit altijd zo is. Denk hierbij aan oudere mensen die dit bijna allemaal hebben zonder klachten.Maar je hebt ook paroxismaal Boezemfibrilleren, dat komt en gaat.Het hart kan zelf in staat zijn om het ritme weer in een sinusritme te krijgen, in sommige gevallen is het nodig dat er een cardioversie gedaan moet worden. Dit kan met medicatie of doormidden van een stroomstoot (shock) gaan. De tijd dat iemand Boezemfibrilleren heeft verschilt dan ook.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy