// Zorg algemeen

kamer extra systolen

Sinds een jaar heb ik vele kamer extra systolen met klachten. Ik wacht op ablatie. ik probeer het (weer) in toom te houden met sotalol. Behandeling met amiodaron en verapamil was een fiasco. Ik heb lang geleden een hartinfarkt gehad en ik kreeg onlangs extra stents. Het valt mij op dat de ritmestoornis s'nachts en in de eerste ochtenduren vrijwel afwezig is. Komt dit door het autonome zenuwstelsel of is het een hormonale kwestie, bijv adrenaline of cortisol invloed?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • N R avatar
    Ik heb sinds 4 jaar last van hartoverslagen. Ik had er 15.000 en daar ben ik in december 2013 ook voor geableerd. Sindsdien heb ik er steeds minder en sinds een paar weken zelfs dagen ertussen dat ik geen hartoverslag voel. Nu heb ik sinds 2 dagen een hele eng gevoel: ik krijg een hele ‘harde’ overslag die direct gepaard gaat met een verkrampt, wurgend gevoel in mn hart (het gevoel bevindt zich op exact dezelfde plek als de PVC). Dit trekt dan direct door naar beide armen een stekend gevoel in de armen alsof ik stroom krijg… ik begin dan ook hevig te zweten en heb grote doodsangst. Mijn vraag is of deze gewaarwording kwaad kan? Ik moet er wel bij zeggen dat het verkrampt, pijnlijk gevoel er alleen is tegelijk met een extrasystole en nooit los ervan.

    0
  • L D avatar
    Een interessante vraag, die ik echter niet goed kan beantwoorden.Uw suggestie dat die overslagen beïnvloed worden door andere factoren met een circadiaan ritme, lijkt mij zeer plausibel. Het ontstaan van deze overslagen kent vele oorzaken. De elektrische eigenschappen van het hart zijn zeer complex en er zijn dan ook meerdere mechanismen die tot die overslagen kunnen leiden. Mijn idee is dat er ook vele verschillende factoren zijn die het ontstaan van overslagen beïnvloeden en die ook per patiënt zeer kunnen verschillen. Sommige mensen zijn erg gevoelig voor externe factoren zoals alcohol of smaakzouten; anderen krijgen het alleen als het hart rustig klopt en weer anderen alleen na inspanning. Bij sommige vrouwen speelt ook de menstruele cyclus een rol.Mogelijk zijn er andere mensen die uw patroon herkennen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy