// Zorg algemeen

Ja hoor, weer andere medicatie

Ik snap er allemaal niet veel meer van.Namelijk het volgende:Vandaag herhaal recepten opgehaald ( Flecainide, Bisoprolol en Acetalisylzuur}Zat er ook nog een verrassing bij namelijk een medicijn genaamd Acenocoumarol.Zowel apotheker alsmede ikzelf stonden verbaasd, ik wist namelijk van niks.Wat blijkt , huisarts heeft van Cardioloog begrepen dat ik mogelijk aangemeld diende te worden bij trombosedienst i.v.m. paroxismaal Atrium fibrilleren met een verhoogde hypertensie van 150 bovendruk.Daar ik aangaf bij cardioloog dat ik normaal altijd een goede hypertensie had en dit éénmalig was (witte jassen syndroom ), ik weinig behoefte had aan de trombosedienst, indien niet echt noodzakelijk.Ik heb aangegeven dat ik liever die hypertensie in de gaten houdt via huisarts en indien inderdaad blijkt dat die vaker te hoog is ik alsnog mij aan zou melden bij de trombosedienst.Dus ik krijg het gevoel dat mijn huisarts een beetje te snel onverantwoord handelt en ga ik haar morgen bellen.Mijn vraag aan u is het volgende.Alhoewel mijn hartslag rond de 45-50 zit (dank zij de medicijnen) voel ik toch vele malen per dag dat Atrium fibrilleren.Meerdere medicijnen gebruikt maar dat fibrilleren is schijnbaar moeilijk tegen te gaan.Hartritme (wel soms onregelmatig) en hypertensie zijn goed.Ablatie zou de oplossing mogelijk zijn maar moet dat ff laten bezinken (word mij af en toe een beetje te veel).Is het raadzaam daar ik erg veel last heb van dat Atrium fibrilleren om toch mij aan te melden bij trombosedienst en het medicijn Acenocoumarol te gaan gebruiken i.p.v. acetalisylzuur ?Dit met de gedachte voorkomen is beter dan genezen !!!Mogelijk dat omtrent het nieuwe medicijn Dabigatran al meer bekend is ?Zover ik mij eigen kan beoordelen val ik niet in risicogroep daar ik een man ben van 56 jaar, geen hartfalen, geen hoge bloeddruk enz….Graag uw mening.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

  • J P avatar
    In sommige gevallen is flecaïnide een heel fijn medicijn. Maar ook niet helemaal zonder bijwerkingen. Je kan acenocoumarol met een zelftester doseren. Ik heb er best veel baat bij. Maar dit verschilt enorm per persoon. Anders eventueel sotalol of amiodaron. Maar ik kan hier geen recepten uitschrijven En in specifieke misschien nog wel een ander middel.

    0
  • P P avatar
    Vandaag contact gehad met cardioloog.Hij gaf nogmaals aan dat indien bloeddruk goed blijft ik niet naar trombosedienst hoeft en er geen noac's gebruikt hoeft te worden.Hij blijft volharden in acetylsalicylzuur 80mg !!Het blijft voor mij allemaal vreemd maar ik moet er maar op vertrouwen lijkt mij. groet

    0
  • P P avatar
    Ik sta verbaasd over de snelle reactie uwerzijds.Het is op een afdeling cardiologie ontzettend druk dus mijn complimenten.Ik ben u dankbaar dat u zo toegankelijk bent.Telefonisch contact gehad met huisarts en inderdaad is het medicijn acenocoumarol voorgeschreven onder het motto beter voorkomen dan genezen.Ik heb tevens contact gehad met de poli van mijn cardioloog en de noac's voorgesteld.Dit word besproken, schijnt een aparte afdeling te zijn.Ik laat hier weten hoe het verder verloopt.Nogmaals dank.

    0
  • L D avatar
    De bloedverdunners worden gegeven om een beroerte te voorkomen. Met recht "Voorkomen is beter dan genezen". Alleen geheel gezonde mn jonger dan 65 jaarhoeven geen bloedverdunners te gebruiken; hypertensie, ook als hij goed behandeld is, vormt een risico-factor.De vraag is natuurlijk wer er sprake is van hypertensie. Eenmalige hoge waarde is dat natuurlijk niet; tenminste 3 maal meer dan 140/80 mmHg op correcte wijze gemeten is een sterke aanwijzing voor hypertensie. Er is een duidelijke blog op deze website over hoge bloeddruk. Uw medicijnen suggereren niet dat u een echte hypertensie heeft.Dus, in uw geval is het afhankelijk van de juiste diagnose van hypertensie. Het maakt dus niet uit of je veel of weinig boezemfibrilleren hebt!Acetylsalicylzuur wordt niet meer gebruikt, en kunt u stoppen.Er is een nieuwe generatie bloedverdunners, de NOAC's. Dabigatran, eliquis en Xarelto zijn de drie nieuwe middelen. Er is inmiddels ruime ervaring en er is veel wetenschappelijk onderzoek, dat deze middelen een heel goed en veilig alternatief zijn voor de thrombosedienst. Ik schrijf ze zelf ook veel voor en heb uitstekende ervaring. Het grote voordeel is dat het bloed niet meer gecontroleerd hoeft te worden en dat je dus niet telkens geprikt wordt; prikken is niet meer nodig, en toch zo veilig, omdat deze stoffen om een heel andere, en vooral stabiele manier door het lichaam worden afgebroken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy