// Zorg algemeen

Ivabradine icm Flecaïnide

Mijn vraag is of de combinatie Ivabradine en Flecaïnide 200 mg vaker wordt voorgeschreven. Bètablokkers zijn voor mij uitgesloten. Vorige week gestart met Verapamil maar daar krijg ik een allergische reactie op. Heesheid en benauwdheid, begint ruim 2 uur na inname. Ik heb het meerdere keren geprobeerd maar steeds dezelfde reactie. Ik ga nu starten met Ivabradine. Na een week hartfilmpje ivm de qt-tijd. 

Ik heb een ICD ivm kamerritmestoornissen. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp dat u meer wilt weten over deze combinatie.Ivabradine is een selectieve vertrager van de sinus-knoop (via een andere werking dan beta-blokkers) en flecainide remt de elektrische puls-vorming en vertraagt de elektrische geleiding.De combinatie van beide middelen is bijzonder, en ik heb er geen ervaring mee en kan er niets over vinden. Een controle ECG lijkt mij dan ook een goed idee (hoewel ik niet begrijp hoe de QT-tijd daarbij een reden is).Ik ken de verdere details van uw cardiologische probleem niet, en moet mijn antwoord dan ook beperken tot de opmerking dat de combinatie bijzonder is, en dat ik met mijn kennis van de elektrofysiologie niet kan bedenken dat dit op voorhand niet kan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy