// Zorg algemeen

IST

Sinds een jaar ben ik ziek thuis en is na maanden onderzoek de diagnose IST gesteld. De IST wordt bij mij behandeld met medicatie. In eerste instantie heb ik Procaralan geslikt, wat goed werkte op mijn hartritme, maar door heftige bijwerkingen heb ik moeten stoppen. Nu slik ik Verapamil, maar het herstel wil maar niet vlotten. Ik slaap 2x per dag (ondanks een goede nachtrust), ik eet heel gezond, leef zo regelmatig mogelijk en toch schiet het ritme van mijn hart soms tussen de 190 en 70 6x in een minuut heen en weer en bij een kleine inspanning fors omhoog. Ik lijk maar niet te herstellen en mijn geduld is op. Zijn er andere succesvolle behandel mogelijkheden en/of ervaringen met het aanpakken van IST?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Bij de diagnose Inappropriate Sinus Tachycardy worden inderdaad de medicijnen gebruikt die u al hebt gehad. Ook worden betablockers, alleen, of in combinatie met de andere middelen, vaak gebruikt. Als dat allemaal niet voldoende werkt, of gepaard gaat met bijwerkingen kan een ablatie uitgevoerd worden. Daarbij wordt beoogd het bovenste deel van de sinusknoop buiten gevecht te stellen. Het lukt niet altijd dat in een procedure voor elkaar te krijgen en soms is een 2e procedure nodig. Als bijwerking/complicatie treedt soms het verschijnsel op dat de sinusknoop na ablatie te langzaam gaat vuren. Dan is behandeling met een pacemaker noodzakelijk.Ik zou u adviseren een goed gesprek te hebben met een ablatiecentrum bij u in de buurt. Daar zal dan mogelijk de diagnose heroverwogen worden, en zullen de voors en tegens van ablatie worden besproken in vergelijking met de mogelijkheden die er nog met medicamenten zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy