// Zorg algemeen

is zomaar stoppen met bisoprolol wel raadzaam?

Goede avond,

Zoals in een andere vraag al vermeld, heb ik in januari een ablatie gehad bij de Av knoop die blijkbaar niet afdoende is geweest. Begin september ben ik  spoed opgenomen in het ziekenhuis wegens sinustachycardie en secundaire inferolaterale repolarisatiestoornissen.  Nadat ze dat weekend wat onderzoekjes hebben gedaan en verder alles okay was (zoals zij dat zeiden)  ben ik zonder gesprek met een specialist na drie dagen pas naar huis gestuurd en kreeg ik bisoprolol mee 2,5 mg welke ik dagelijks 1x moest slikken. In eerste instante had de zaalarts gezegd dat ik waarschijnlijk betablokkers zou krijgen om die aanvalsgewijs in te nemen. Maar blijkbaar hebben ze later toch besloten me volledig aan de bisoprolol te zetten (maar de reden waarom weet ik niet, want de specialist met wie ik een gesprek zou hebben kwam niet opdagen) ..

Ik was al niet blij met die bisoprolol aangezien ik blijkbaar toch wel regelmatig best een lage bloeddruk heb (dat weekend ging ie van 100/70 naar 80/50 dat zelfs de verpleegsters steeds vroegen of ik dat altijd zo had) Ik vond het dus sowieso al vreemd dat ze me dan toch aan de bisoprolol wilden hebben. Nu had ik ze dus een week geslikt en kon er echt niet op functioneren. Ik wilde alleen maar de hele dagen slapen (wat natuurlijk niet kon, want ik moest gewoon werken).. ik werd er gewoon echt beroerd van. Ik ben er dan ook na een week gewoon weer mee gestopt. Ik weet dat ik opnieuw een gesprek moet gaan aanvragen met de cardioloog.. maar gezien het feit dat ik niet tevreden ben over de cardioloog en ook niet over het betreffende ziekenhuis, wil ik dus eigenlijk terug naar mijn huisarts om een second opinion aan te vragen in een ander ziekenhuis (ik heb gewoon echt geen vertrouwen meer in het ziekenhuis waar ik kwam.. ik had bij die ablatie ook al een klacht ingediend bij de ombudsdienst vanwege de gebrekkig communicatie,, en nu gingen er dus alweer dingen finaal mis.. en kwam de specialist uiteindelijk gewoon niet eens opdagen).

Om een lang verhaal kort te maken: ik begrijp dat het zonder mijn medische gegevens lastig is een oordeel te vellen, maar vraag me toch af of ik er wel verstandig aan gedaan heb met die bisoprolol te stoppen zomaar.. zonder dit in overleg te doen. Ze zullen vast wel een reden gehad hebben om mij volledig aan die troep te zetten neem ik aan.. ? Zou het kwaad kunnen dat ik ze gewoon niet meer inneem tot ik een ander ziekenhuis gevonden heb? Ik kan en wil ze gewoon echt niet meer innemen.. want ik functioneer niet. Wat is wijsheid?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R H avatar
    Ik begrijp je antwoord. en dat zou in principe normaal gesproken ook hetgeen zijn wat ik in eerste instantie gedaan zou hebben. De reden waarom ik er geen vertrouwen meer in heb, is omdat mijn cardioloog zelf zegt geen specialist te zijn in hartritmestoornissen. Hij stuurde vorig jaar december de resultaten van mijn scr door naar een specialist in een ander ziekenhuis (waar zij contact mee hebben).. Zij besloten mij te ableren.. maar vergaten ondertussen mij inhoudelijk te informeren.. waardoor ik vanuit het niks een telefoontje kreeg van het andere ziekenhuis om een datum te pln voor de ablatie,, . Ik kreeg geen informatief gesprek.. geen onderzoek vooraf (ze zouden het onder narcose doen dus had ik een anestesist hebben moeten zien van te voren).. niets van dat alles. zelfs de risico's zijn mij niet medegedeeld. Uiteindelijk heb ik destijds de ombudsdienst ingeschakeld.. Nu een half jaar later . word ik opgenomen.. ik lig 3 dagen te wachten op een echo.. die mijn eigen cardioloog maakt.. hij repte geen woord.. zei niets..ging niet eens een kort gesprekje aan met betrekking tot mijn ziekenhuisopname en schoof weer alles door naar een arts uit het andere ziekenhuis. Ik moest wachten tot die man zou komen...eerder mocht ik niet naar huis.. . en die is dus uiteindelijk nooit op komen dagen. Maar beslist wel over mij terwijl hij me nooit gezien heeft in persoon. Als ik naar een specialist moet die er zelf geen verstand van heeft en alles doorschuift naar een ander terwijl ik die persoon nooit te zien krijg,, dan schept dat geen vertrouwen.. en in dit geval is dat voor mij ook niet meer op te lossen,,cq bespreekbaar. ... Maar ik neem je advies om toch maar naar de huisarts te gaan zeker wel ter harte . Dank je iig voor je reactie.

    0
  • F S avatar
    om te beginnen is het natuurlijk erg vervelend als er een behandeling wordt ingezet waarover niet met de patiƫnt wordt overlegd. Vervelender nog wordt het als die behandeling vervolgens bijna erger is dan de kwaal. Ik begrijp daarom best waarom je niet door wil gaan met deze medicijnen maar ik denk dat ondanks de eerdere communicatie problemen het toch wijs is om dit in overleg met je arts te doen. Natuurlijk is een second opinion een optie maar het lijkt me toch verstandig om het gebrek aan vertrouwen en de oorzaken hiervoor te bespreken. Mocht dit niet het gewenste resultaat hebben dan is de weg naar een second opinion een goede tweede stap. In tussentijd (dit soort processen kost vaak tijd) is een gesprek met de huisarts misschien raadzaam om samen een strategie uit te zetten. Ik wens je succes

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy