// Zorg algemeen

Is onderstaande vraag tussen de wal en het schip geraakt?

Hallo beste mensen,ik ben 53 jaar. Heb op mijn 51e een hartinfarct (voorwand) gehad. Er is een stent gezet en er is verder geen of verwaarloosbare hartschade. Ik heb 15 jaar gerookt. Ik had een verhoogde bloeddruk (95-140), een verhoogd cholesterol (tot 5.8) Ik heb sinds mijn 40e bij de huisarts over moeheid geklaagd. Nu 2,5 jaar nĂ¡ het infarct heb ik op eigen initiatief een slaaptest ondergaan en blijk ik per 6,5 uur slaap zo'n 100 apneus (gem. 20 sec./langste 55 sec) en 70 hypopneus (gem. 30 sec/ langste 75 sec) te hebben. Het is heel teleustellend dat ik aan de ene kant alles doe om gezond te blijven (Mijn chol. is 3. Mijn bloeddruk is 75-115. Mijn gewicht is 85 bij lengte van 1.85. Ik sport en wandel veel) en aan de andere kant saboteert die apneu de boel. Nu is mijn vraag; waarom zit deze slaaptest niet in het protocol na het krijgen van een hartinfarct, aangezien slaapneu mijn kransslagaderverkalking in de hand werkt. Of zijn de gevolgen van slaapapneu op mijn kransslagaders te verwaarlozennov 4, 2018, 12:26 p.m.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Allereerst excuus voor het late en blijkbaar pas na herinnering verkregen antwoord.U doet er in ieder geval alles aan om het risico op een nieuw probleem na uw hartinfarct zo laag mogelijk te houden. Bewonderenswaardige bloeddruk en cholesterol!Over de relatie tussen slaapapnoe en kransslagaderlijden zijn de boeken nog niet gesloten. Er zijn wel gegevens uit onderzoek die laten zien dat apnoe in de slaap meer voor komt bij mensen die een hartinfarct hebben doorgemaakt, maar over oorzaak en gevolg is nog te weinig duidelijk. Daarom zit het standaard nog niet in de screening na infarct. Behandeling van slaapapnoe doet de meeste mensen beter voelen, maar of het het risico verder verlaagd is nog niet duidelijk, zeker niet als uw risico al zo fraai laag is.Succes

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy