// Zorg algemeen

Is een hartinfarct altijd te zien op het ecg?

Goedemorgen mijn vraag is, is een hartinfarct altijd te zien op het ecg?mijn scan wees een groot litteken aan, maar was niet te zien op het ecg, wel de oude infarcten, mijn cardioloog was wat vaag hierover. Ik blijf erover piekeren.alvast bedankt.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • H V avatar
  Goeiemiddag, Ik had hier eigenlijk ook een aantal vragen over... - is een komende hartinfarct te zien op een ecg?Ik heb 2 maanden last van pijn op mijn borst met kramp gehad. Waardoor ik van de pijn gewoon niet kon slapen, en ook de hele dag wel de krampen ook steeds voelde waardoor inspanning erg moeilijk was. Vaak had ik het ook benauwd was ik kortademig , en misselijk eigenlijk alle symptomen wat ook bij een hartinfarct voorkomen. Er zijn geen andere hartonderzoeken bij mij verricht alleen het ecg en bloedonderzoek.Het voelde ook op een geven moment dat er verandering heeft opgetreden en dat er denk ik toch wat is gebeurt met mijn hart. Graag zie ik uw reactie tegemoet .

  0
 • Hartelijk dank voor uw bericht, myoscintigrafie was een vrij groot litteken te zien, daar had ik al eerder een vraag over gesteld, morgen krijg ik daarom een mri.Achteraf ga ik mij toch steeds meer er steeds meer mijn bedenkingen,Ik ben al een tijd niet in orde heb al Een heel hartverleden helaas, met 2 operaties zeker 6-8 keer gedotterd 4 infarcten, maar de laatste maanden veel last van AP klachten met benauwdheid. Echter een paar weken terug was het zo hevig dat ik met de ambulance naar het ziekenhuis ben gebracht, 1 dag ben ik gebleven, omdat in het bloed wat schade te zien was, de volgende bloedafname was goed, daarna hebben ze niks meer gedaan, hoewel ik nog wel pijn had, moest ik naar huis.Thuis ben ik een zeker een dag of 10 echt slecht geweest, vooral de eerste dagen heel erg slecht, ik kon geen 5 meter lopen, nu na 2 weken heel gek voel ik mij iets beter en ben minder benauwd, wel kreeg vanaf de dag dat ik tuis was erge ritmestoornissen, dat heb ik nu ook nog alleen wat minder dan de eerste dagen. Ik ga steeds meer denken dat er toen toch iets gebeurd is.Zou dat een mogelijkheid kunnen zijn denkt u en zo ja, wat zullen ze dan doen, kunnen ze het nog achterhalen?Alvast bedankt weer voor het antwoorden

  0
 • P T avatar
  Een hartinfarct is in veel gevallen wel, maar niet altijd te zien op het hartfilmpje (of ecg).Om 2 redenen kan een hartinfarct niet te zien zijn op het ecg:1. Het hartinfarct is klein geweest (te klein om terug te zien op het ecg).2. Het hartinfarct bevindt zich op een plek in het hart die minder goed zichtbaar is op het ecg (de achterwand van het hart).Onderzoeken als echo van het hart, scan van het hart of MRI van het hart kunnen veel gedetailleerder dan het ecg bekijken of er wel of geen hartinfarct heeft plaatsgevonden en waar en hoe groot het eventuele hartinfarct is.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy