// Zorg algemeen

Is ablatie geslaagd , nu het twee jaar goed gaat?

Ik heb een vraag, twee jaar geleden heb ik in het Catharinaziekenhuis een ANVRT-ablatie gehad. In het begin had ik na de ablatie één keer een verhoogde hartslag, maar niet ernstig. Meestal is mijn hartslag 70-75 slagen een enkele keer 46. Is dit niet te laag?. Ik moest na de operatie stoppen met de medicijnen Sotalol en Verapamil, ik slik nu alleen paracetamol , diazepam. en Omeprazol. Heb veel last van stress. Mijn cholesterol was te hoog( erfelijk), maar kan niet  tegen statines.De huisarts controleerd één keer per jaar mijn cholesterol. De huisarts heeft nog een extra bloedproef laten doen om te kijken of ik extra gevaar loop voor een hartinfarct of herseninfarct, volgens de huisarts is mijn risico dat ik iets krijg 12 %. Ik wist niet dat er zo'n proef bestond. In mijn familie gaan de meeste mensen dood aan een herseninfarct of hartaanval.Volgens de huisarts moet ik gezond eten, veel bewegen,niet drinken en niet roken, en dan gaat het wel goed. Dat doe en deed ik al! Ik ben 67 jaar, vrouw.Ik heb altijd een lage bloeddruk gehad.  Ik loop niet meer bij een cardioloog, Volgens jullie hoefde dat niet meer. ik woon in de Randstad, ben voor de ablatie naar het Catharinaziekenhuis gekomen.

Moet ik mij zorgen maken i.v.m die 12% risico, en dat mijn hartslag soms lager is dan 70 slagen. Is het een idee om een keer zo'n kastje 24 uur te dragen zodat er te zien is hoe mijn hartslag is

Met vriendelijke Groet

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H P avatar
    ,Bedankt voor het snelle antwoord! Ook voor de enorme geruststelling. Ik schrok toch behoorlijk van de lage hartslag, maar weet nu dat dit dus niet ernstig hoeft te zijn. Ik begrijp die 12% ook niet. Ik hoop in elk geval dat het verder goed blijft gaan. Ben blij dat ik de ablatie heb laten doen! Hartelijke

    0
  • L D avatar
    Ik stelt een aantal vragen en ik zal ze punt voor punt beantwoorden.Na een ablatie voor AVNRT is langdurige controle niet meer nodig. Goed is goed.Een hartslag onder de 70/min is geen enkel probleem als u niet duizelig bent; daarvoor is dus ook geen controle nodig. Die 12% kan ik niet helemaal begrijpen. We hebben allemaal kans op een infarct. Huisartsen kunnen heel goed uw risico's op hart- en vaatziekten beoordelen en behandelen. Dat doet een cardioloog op dezelfde manier.Kortom, zoals u het nu beschrijft wordt u prima behandeld. Maakt u zich vooral niet te veel zorgen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy