// Zorg algemeen

Invloed van suiker op hartslag

Hallo

Ik doe een onderzoek voor biologie en heb een vraag.

Wij willen de invloed van suiker op je hartslag testen en we hebben al een proefje gedaan: eerst op een lege maag (gelijk in de ochtend) 20 burpees gedaan. Toen hebben we gedurende 1 minuut onze hartslag gemeten. Vervolgens hebben wij een banaan gegeten en na 20 minuten hebben wij weer 20 burpees gedaan en gedurende 1 minuut gemeten. Nu moeten wij ook een hypothese (welk antwoord wij verwachten) geven alleen dit vinden wij toch nog wel ingewikkeld. Zou u nog wat meer kunnen uitleggen over de invloed van suiker op je hartslag?

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    wat een leuke proef. Dit is niet in eerste instantie een vraag waarop een cardioloog het antwoord kan geven. Voor zover ik met jullie mee kan denken is de relatie suiker/hartslag niet enkelvoudig. Het lichaam houdt de suikerconcentratie in het bloed binnen nauwe grenzen (tenzij je suikerziekte hebt). Binnen deze grenzen vermoed ik dat er weinig invloed is op toe- of afname van de hartfrequentie. Er is in de literatuur wel een relatie te vinden tussen langdurig verhoogde bloedsuikers (bij diabetespatiƫnten) en de variabiliteit in de hartfrequentie. Ook moet je rekening houden met het feit dat het eten van een maaltijd (zoals een banaan) op zich al het parasympatische deel van het autonome zenuwstelsel activeert waardoor de hartfrequentie daalt. Geen eenvoudige vraag dus omdat er meerdere mechanismen van invloed zijn. Ik hoop dat je desondanks iets aan het antwoord hebt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy