// Zorg algemeen

Instellen pacemaker

Vorig jaar had ik na een cardioversie een korte hartstilstand. Uit voorzorg is er een pacemaker geplaatst. Mijn hartslag was 45, de pacemaker is ingesteld op 50, wat ik niet snapte, maar oke. Onlangs had ik een flutter, waardoor de pacemaker automatisch naar 60 ging en waar hij nu nog steeds op staat. Toen ik pas voor een stresstest op het LUMC was vroeg ik of de instelling nog wel klopte. De cardioloog kwam niet verder dan te zeggen dat het een kwestie van smaak is. Mijn vraag is, wat zijn de richtlijnen hiervoor, maakt het inderdaad niet uit, het lijkt mij toch het beste om in de buurt van de oorspronkelijke hartslag in te stellen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik kan u alleen in algemene termen beantwoorden.Er bestaan geen richtlijnen voor het instellen van de ondergrens van de pacemaker. Maar, in het algemeen streven we er naar om zo min mogelijk te pacen.Dat de pacemaker af en toe invalt is geen enkel probleem. Soms kan het ook verstandig zijn om de ondergrens niet te traag te maken, bijvoorbeeld als iemand last heefet van boezemfibrilleren dat 's nachts, en dus bij trage hartritmes, ontstaat.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy