// Zorg algemeen

Injecteerbare cholesterolverlagers

schrijft over de nieuwste injecteerbare cholesterolverlagers.

Nooit van gehoord maar erg interessant. Ik heb namelijk 2 problemen met cholesterolverlagers. Ik gebruik een zeer lage dosis crestor, want die geef weinig bijwerkingen. Zodra ik een hogere dosis van een crestor vervanger gebruik is het "meteen" spierpijn en spierenzymen in het bloed. Bij ezetrol heb ik de 1 op 1000 bijwerking : sterke misselijkheid. (staat wel in de bijsluiter maar kom je pas achter als je het krijgt).  U heeft het over vragen aan de cardioloog of internist. Mag dat ook een gewone huisarts zijn?

Heeft u nog meer gegevens over injecteerbare cholesterol verlagers>


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    .Het middel waar u het over heeft is repatha of wel een PSK9 remmer.Om voor dit medicament in aanmerking te komen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.En dan is nog de vraag of het vergoed wordt door de verzekering.U moet een hoog cholesterol hebben dat zelfs met medicatie niet naar de streefwaardes zakt.Daarbij moet u een statine verdragen (in uw geval crestor) en daarbij ezetimibe (de door u gebruikte ezetrol). Omdat het middel nog maar zo kort op de markt verkrijgbaar is komt niet iedereen daarvoor in aanmerking.Vandaar dat het advies is om via de cardioloog dit aan te ken. Mocht u het medicament voorgeschreven krijgen dan moet u nog 1x in de 2 weken een injectie zetten. Momenteel worden ze alleen nog maar via autoinjectoren voorgeschreven. Zie als voorbeeld voor de spuit (aranesp) in de toekomst verwacht ik dat er ook injecties beschikbaar komen. Daar wordt momenteel nog onderzoek mee gedaan. Hopelijk is dit duidelijk anders verneem ik het graag.met .

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy