// Zorg algemeen

informatie over pacemaker met bewegings-en ademhalingssensor

Ik heb vanwege ernstige bradycardie sinds 1,5 jaar een pacemaker (Boston scientific proponent, AAIR), met alleen een lead in de rechterboezem. Op deze pm zit zowel een bewegingssensor als een ademhalimgssensor; beiden zijn ook ingesteld. Daar heb ik vooral met sporten (lees fietsen) veel profijt van!

Zijn er mensen die op hoog niveau sporten met alleen een bewegingssensor. En hoe bevalt dat? Vanwege ernstige pijnklachten moet ik nieuwe keuzes/beslissingen maken en ik twijfel erg overeen pacemaker met alleen een bewegingssensor.

Graag ontvang ik alleen serieuze reacties en bruikbare informatie! Alvast bedankt!

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H O avatar
    Mary, ik ben zelf 100% afhankelijk van de pacemaker en de sensoren (bij mij 2 draden) maar sporten (en zeker op hoog niveau) zit er bij mij helaas niet in, maar toch heb ik wat tips voor je. Ik zou in eerste instantie met de technicus van de pacemakerpoli bespreken of het misschien een optie is, om dit met jouw Proponent eerst eens uit te proberen. Dan weet je al wel, of de bewegingssensor van Boston hiervoor geschikt zou kunnen zijn. Zelf heb ik ervaring met de bewegingsensoren van Medtronic, Biotronik en Boston en mijn conclusie is, dat elke fabrikant wel een bewegingssensor heeft, maar deze toch wat van elkaar verschillen kwa instellingsmogelijkheden en functioneren. De Boston is de enige, waar ik puur bewegingssensor niet uitgeprobeerd heb en was voor mij wel de keuze kwa fietsen (wel met combinatie van beweging- en ademhalingssensor waar de ademhalingssensor, met kanttekening, dat de ademhalingssensor alleen echt mee gaat werken bij meer inspanning/ademhaling). Het is wel heel persoonlijk van wat jouw lichaam nodig heeft, dat verschilt ook per persoon. Mij heeft geholpen voor een betere keuze om mezelf wegwijs te maken in hoe de sensoren van mijn pacemaker werken en de mogelijkheden kwa instellingen, die er zijn. Een verplaatsing van de pacemaker naar een ander deel van je lichaam heeft ook effect op hoe de bewegingssensor reageert. Bij het sleutelbeen vangt hij nog snel bewegingen van de arm en je bovenlichaam op en reageert hierop met sneller pacen, bij plaatsing bijvoorbeeld in de buik zal hij dat al niet meer voelen en dus niet reageren.

    0
  • M V avatar
    Hallo.U zou uw vraag ook op het forum kunnen stellen, zodat iedereen met ervaring/lotgenoten kunnen reageren op uw vraag.Succes met het maken van uw keuze betreffende de pacemaker. Indien nodig kan een technici van de icd poli u ook helpen in het maken van een juiste keuze. Of uw arts zelf.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy