// Zorg algemeen

Infectie pacemaker

In April heb ik een pacemaker gekregen ter vervanging van een ICD, door acute decubitus.
Deze werdt echter subcutaan geplaats omdat de submusculaire pocket was geirriteerd en er veel vocht uit kwam.. In september hebben ze de pacemaker alsnog onder de spier geplaatst omdat ik er erg veel last van had. Nu heb ik tot november last gehad van de oude subcutane pocket, omdat er nog vocht in zat. Dit verdween gelukkig langzaam.
Begin december kreeg ik weer een ontsteking/zwelling en roodheid onderaan het litteken (aan de oksel kant), na een week augmentin 625mg was het weg. Nu heb ik echter een zwelling aan de bovenkant, het lijkt onder de huid te zijn, eventueel de oude onderhuids pocket, en heb weer een weekje augmentin. Nu zegt de cardioloog, gewoon afwachten en als het niet weg gaat, alles verwijderen inclusief leads. Mijn vraag is, waar kan ik dat het beste laten doen, wie doet deze procedure vaak, met laser techniek etc…

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J . avatar
    PACEMAKER INFECTIE:Goedemiddag, ik heb nog een vraag. Ik zit inmiddels aan mijn derde kuur Augmentin vw ontsteking in de pacemaker pocket, verder geen bacterie infectie zichtbaar in bloedanalyse, geen koorts. Voel me eigenlijk prima, alleen dan die constante infectie/roodheid. Nu is mijn vraag, kan ik allergies zijn voor de metalen vd pacemaker? Ik heb een Medtronic C3TR01. Vroeger toen in een ICD droeg (St. Jude's medical), heb ik nooit problemen gehad, jaren lang niet, tot dat ik een pacemaker kreeg. Kan het zijn dat ik de pacemaker afstoot? Zou ik dan niet ook de ICD hebben afgestoten? Ik hoor het graag.

    0
  • A M avatar
    Toevallig werk in het ziekenhuis waar een van mijn collega's gepromoveerd is op dit onderwerp, internationale faam geniet, verwijzingen uit het hele land krijgt en dit heel vaak doet. Ik heb het over Dr in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Stellig zullen er elders in het land artsen zijn die zich hier ook mee bezig houden, en daarbij gebruik maken van het wetenschappelijke werk van Dr . Dan zijn ze zeker ook heel goed.Overigens zal Dr het oordeel van uw dokter vast bevestigen, dat het hele systeem verwijderd zal moeten worden. Veel sterkte toegewenst

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy