// Zorg algemeen

infarct en mcd

Beste mensen van hartvolgers, ruim 6 jr terug heb ik enkele lichte en 1 zwaar hartinfarct gehad, cardiogene shock en stent in de hoofdstam.heb al die jaren veel klachten gehouden en sinds een jaar , de kleine vaatjes, mcd. de grote vaten en stent zijn schoon, al 5 x gecatheteriseerd intussen.de klachten zijn soms redelijk onder controle, ik weet dat er weinig aan te doen is maar heeft het invloed gehad dat ik die infarcten gehad heb ? ik ken meer mensen die na een infarct mcd kregen.En ik zou graag willen weten hoe vaak je op controle moet ivm de Mcd.alvast mijn dank.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    U heeft 6 jaar geleden hartinfarct gehad en dat was op basis van vernauwing in de kransslagaders, waarvoor u medicatie en stents kreeg. Dat is de vorm van kransslagaderziekte die de meeste mensen wel kennen.Daarnaast heeft u microvasculaire ziekte van de bloedvaten van het hart (mcd). Met andere woorden, u heeft klachten die komen door zuurstoftekort door onvoldoende doorgang door de kleine slagadertjes van het hart.De behandeling van beide vormen is nagenoeg gelijk: beweging, gezond eten, stoppen met roken, cholesterolverlaging, aspirine, ace-remmer, betablokker en eventueel een vaatverwijder als nitraat.Ik denk niet de dat de infarcten invloed hebben op de microvasculaire ziekte. De frequentie van poliklinische vervolgbezoeken is meestal 1 maal per jaar en als stabiel kan de zorg overgedragen worden aan de huisarts. Als niet stabiel zal de frequentie uiteraard hoger zjin.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy