// Zorg algemeen

Indicatie dobutamine frequentie echo

GoedendagGraag uw second opinion:In verband met een borderline reporalisatie te zien op een ecg gemaakt bij en beoordeeld door een cardioloog moet ik voor een dobutamine frequentie echo de zgn. stress echo. Een gewone echo van het hart liet geen afwijkingen zien.Klachten: moe, naar gevoel op de borst met soms uitstraling, onregelmatige hartslag dwz frequente PVC's, af en toe licht kortademig maar niet altijd.Ik heb geen verhoogd cardiovasculair profiel.Omdat zo'n stress echo mij niet heel prettig lijkt en ook niet helemaal risico/complicatie vrij is zou ik graag van u willen weten of u in mijn geschetste situatie aanleiding ziet voor zo'n vervolgonderzoek?Vr gr

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    De term “borderline repolaristie” is niet zo duidelijk.Misschien wil de cardioloog uitsluiten dat er een vernauwing is in een kransslagader die bij inspanning (na te bootsen met dobutamine) leidt tot verminderde pompkracht in een deel van het hart. Dan kan een dergelijk onderzoek inderdaad aantonen of uitsluiten, maar er zijn ook andere technieken waarmee je dat kunt doen, zoals een inspanningsonderzoek (fietstest), een nucleaire doorbloedingsscan of een CT-scan van de kransslagaders. Elk onderzoek heeft z’n voor- en nadelen, en het kan zijn dat Uw cardioloog bewust hiervoor kiest. Ook zijn er andere specifieke indicaties voor een dobutamine-echo.Overigens, een dergelijk onderzoek heeft eigenlijk geen risico’s, maar vraag aan Uw cardioloog of er een alternatief is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy