// Zorg algemeen

In een roller coaster met ICD en mechanische hartklep

Hallo,

Dit jaar was ik twee keer in een pretpark, de Efteling en Disneyland, en de eerste is net wat leuker. Nou heb ik zowel een mechanische hartklep en een ICD. Het is nu al wat te laat, maar in de eerste ben ik in een achtbaan (zonder over te kop te gaan) geweest en in de tweede met over de kop te gaan. In hoeverre kan dat kwaad?

Overigens nergens last van gehad.

Groeten,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    ,Dank voor deze vraag. Een belangrijke voor veel ICD-dragers. Ik denk dat dit niet zoveel kwaad kan voor de ICD als deze er al een tijdje (meer dan 2 maanden) inzit, noch voor de klep. Op de site van de hartstichting staat: "Bij contactsporten (bal- of vechtsporten) kan een trap of klap op de plek van de ICD pijnlijk zijn. Meestal gaat de ICD hier niet van kapot. Er kan wel een elektrode beschadigen." Daarom is het van belang om tijdens een rit in de achtbaan grote klappen op de ICD te voorkomen. Als echter zo'n ervaring tot een enorme verhoging van de hartslag zou lijden (zo ook bij extreme inspanning) dan zou er een shock van de ICD kunnen volgen. Dit is ook weer afhankelijk van de instellingen van de ICD. In de handleiding van de ICD staat goed beschreven wat wel en wat niet te doen, evenals op de site van de fabrikant.Veel plezier nog in de diverse pretparken,Verder ik u nog naar deze site:https://www.stin.nl/over-de-icd/wat-wel-en-niet-mag-met-een-icd.htm

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy