// Zorg algemeen

implantatie recorder

Ik ben een vrouw van 56. Onderzoeken hebben uitgewezen dat mijn hart heel erg veel overslagen maakt, daarnaast heb ik problemen met een ernstige bradycardie, onder de 40 is meer regel dan uitzondering. ECG voorafgaan en na de fietstest geven een terugval van het bloed aan. Medische oorzaak is er niet voor te vinden. Nu wil men een soort recordertje implanteren om mijn hart gedurende 1 jaar veel beter in de gaten te houden. Wie kan mij hier iets meer over vertellen en wie heeft hier ervaring mee.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R B avatar
    Sinds een jaar heb ik zo'n "revealtje" in mijn borst. Ik heb er geen enkel probleem mee en het inbrengen stelt niets voor. Het is een fijn gevoel dat je onder controle staat als er zich iets met je hart voordoet. Dagelijks geeft het automatisch "de stand"door. Je hoeft ook geen Holter meer te dragen want alles staat al op het revealtje.Het revealtje zelf gaat 3 jaar mee. Daarna is de batterij op. Als je door wilt gaan dan moet het revealtje vervangen worden. Als je stopt kun je het laten zitten of eruit laten halen. Ik vind het een aanrader, dus zou ik zeggen: gauw doen!

    0
  • F S avatar
    Zo'n implanteerbaar recordertje noemen we een reveal. Dit is een zeer klein stickje dat links naast het borstbeen onder de huid wordt geplaatst. Met speciale apparatuur kan zowel in het ziekenhuis maar ook op afstand (door gegevens vanuit huis door te sturen via een telefoonlijn) afgelezen worden of zich ritmestoornissen voordoen en zo ja welke dit dan zijn en hoe vaak deze zich voordoen. Bij de reveal hoort ook een activator waarmee de patient zelf op het moment dat hij klachtenerv de reveal gegevens kan laten opslaan. Sommige mensen voelen de reveal duidelijk zitten en ervaren dit als onprettig maar de meeste patienten geven aan dat ze er totaal geen last van hebben.Als u het fijn vindt om ervaringen te horen van andere "revealdragers" dan kunt u uw vraag het op ons forum plaatsen.Succes en de hartelijke

    0

Je moet Inloggen om te reageren