// Zorg algemeen

ICD vervangen voor een CRT-D niet gelukt

Hallo,

Ben afgelopen week opgegaan voor een CRT-D i.p.v. mijn ICD.

Na drie uur op de tafel te hebben gelegen  is het niet gelukt de derde draad op te voeren tot aan mijn hart. Schijnt zelden voor te komen. Maar ik ben weer eens de ongelukkige, is iemand bekend met de mogelijkheid tot het plaatsen van de derde draad door een hartchirurg? Zo ja is dit dan een grote ingreep?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L B avatar
    Inmiddels is er crt d geplaatst via een mini thoracale operatie, gaat in je zij tussen de ribben door naar je hart, vervolgens is het hartzakje geopend en zijn er twee elektroden in mijn hart geschroefd. Ingreep duurde ca. 4 uur. Na de operatie ging er van alles mis. Intensive care lag plots vol, heb tot half elf 's avonds op de verkoever gelegen om toen eindelijk naar de hartbewaking te kunnen. Mijn longen weigerden dienst. Tijdens de operatie krijg je een klaplong , maar na de operatie opende de long zich slecht, vervolgens deden mijn longblaasjes niks. 5 dagen lang heb ik aan de zuurstof gelegen (15 ltr. per uur) . Bloeddruk zakte ook enorm, noradrenaline gehad . Na die 5 dagen ging het weer wat beter, kon toen eindelijk naar de afdeling. Al met al 12 dagen ziekenhuis achter de rug. Wat me echter niet was verteld dat je ribbenkast enorm gekneusd is. Nu na 7 weken is er nog steeds pijn. Ook de wonden zijn nog steeds niet dicht, loop hiermee bij een wondexpertise centrum. Om het geheel compleet te maken heb ik ook nog een flutter gehad waardoor de derde draad dus niet werkt. Inmiddels cardio versie gehad. Momenteel een hogere hartslag als voorheen ,rond de 85. Was altijd rond de 50 maar de minimumhartslag is ingesteld op 70, bi een lagere begint mijn hart een competitie met de crtd.Lichamelijk merk ik nog maar weinig van alles maar dat schijnt wel een jaar te kunnen duren eer je iets merkt of niks merkt 60/ 40 kan s op verbetering

    0
  • M V avatar
    Hallo. De derde draad plaatsen de zogenaamde linkerventrikel draad is helaas vaker een moeilijke opgave. Vervelend voor u. Hopelijk krijgt u hier reacties van andere die een dergelijke operatie hebben ondergaan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy