// Zorg algemeen

icd of crt?

Bij mijn laatste bezoek aan de cardioloog gaf hij aan dat ik in aanmerking kom voor een ICD. Hij vertelde mij dat de ICD geen verbetering was voor de pompfunctie en dat ik mij door het plaatsen daarvan niet beter zou gaan voelen. Hij zei me er goed over na te denken en dan komen we daar in februari op terug. Nu lees ik op veel forums dat dit bij veel mensen wel zorgt voor een verbetering. Dus snap ik er niet veel meer van. Ook las ik op de site van de hartstichting dat er een CRT bestaat die wel ervoor zorgt dat de pompfunctie verbetert. Je snapt mijn verbazing waarom stellen ze niet voor dat ik die krijg? Mijn pompfunctie is op dit moment 30% heeft iemand voor mij wat meer duidelijkheid?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp uw vraag helemaal.Een ICD is inderdaad alleen maar een bescherming bij een hartstilstand.Een CRT-device is een ICD of pacemaker waarbij er een extra draadje wordt geplaatst bij de linker hartkamer.Het punt bij us is dat zo'n CRT alleen helpt bij mensen met een "linker bundel tak-blok" (LBTB). Dit betekent dat de elektrische puls trager door de linker hartkamer gaat, wat weer leidt tot een minder goede samentrekking. Zo'n CRT-device zorgt er voor dat dan de vertraagde elektrische puls weer sneller wordt doorgegeven, waardoor ook de samentrekking weer beter gaat. maar, dit werkt echt alleen als er zo'n LBTB is. Als bij iemand die elektrische geleiding nog normaal is, dan werkt zo'n CRT-apparaatje helemaal niet, sterker nog, het kan averechts werken.Vraag dus of u een linker bundel tak block heeft. Zo ja, dan helpt een CRT, zo niet, dan wordt het een gewone ICD.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy