// Zorg algemeen

ICD klapt mij er niet uit

Geacte meneer / mevrouw,In maart 2012 werd bij mij een ICD (Biotronik Lumax 540 DR-T) geïmplanteerd. De arts deed een DFT-test en het bleek dat de ICD mij er niet uit kon klappen. De volgende dag een extra draad getrokken over mijn rug, weer een DFT-test gedaan en weer kon mijn ICD mij er niet uitklappen. De ICD werkt goed, geeft schokken van 41 Joule, maar de schok schijnt voor mij niet sterk genoeg te zijn. Voor alle duidelijkheid stuur ik als bijlage het bericht van cardiologie aan mijn huisarts.Te uwer informatie: in tegenstelling wat de afd. Cardiologie schrijft heeft na de ablatie op 5 maart 2012 is er nooit meer een ritmestoornis geweest en gedurende meer dan 2 jaren en heeft de ICD dan ook niets gedaan of geregistreerd.Recent voelde ik mij een deel van een minuut duizelig als ik opstond, daarna ging alles weer goed. Mijn hartritme was toen gemiddeld 65 de bovendruk 100 en de onderdruk 70. Mijn cardiologe mevr. Constantinescu heeft toen de Ramipril en het Salicylzuur geschrapt en de Furosemide, Metoprolol en Amiodaron gehalveerd. Na een maand heeft ze me gecontroleerd, de hartslag was nu 70, de bovendruk 105 en de onderdruk 70. De duizeligheid was binnen een week over, maar ik heb nog steeds 0,0000 energie.Mijn huisarts heeft toen een belast ECG laten maken, waarvan het verslag als bijlage. De laborant bij de fietsproef zei dat mijn beenspieren verzuurden omdat mijn hart niet genoeg zuurstofrijk bloed rondpompte. Hijgen deed ik niet en de saturatie bleef 98%. Met simpel boerenverstand denk ik na over de mogelijkheid om nu ook met Metoprolol en Amiodaron te stoppen, zodat mijn hart sneller kan gaan pompen en mijn lijf van zuurstofrijk bloed beter zal voorzien, zodat ik weer wat energie zal krijgen. Vindt u dit een rare gedachte?? Ik begrijp dat cardiologen voorzichtige artsen zijn, maar de huidige kwaliteit van leven stelt nu erg weinig voor. Ik denk nu beter 5 jaar en wel energie als 10 jaar een geen energie.Waar haal ik goede raad?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Vele vragen en goed gedocumenteerde informatie. Uw vraag is, begrijpelijkerwijze, een verzoek om een 2e mening. Dat kan heel verstandig zijn, maar daarvoor is dit niet het medium. Mijn advies is in overleg met uw cardioloog of huisarts om een 2e mening te vragen in een ander centrum. Het zomaar stoppen van medicatie is in het algemeen niet verstandig: leg dit eerst voor aan uw behandelaar

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy