// Zorg algemeen

ICD en tandarts

ik moet vrijdag naar de tandarts voor controle. ik heb paradontitis en daarom moet er altijd veel gesleuteld worden aan mn gebit. ik ben 63 jaar. mijn vraag is....kan ik wel of niet een verdoving nemen...is er speciale bescherming nodig vanwege de hoogstmoderne apparatuur vd tandarts....moet ik de tandarts eerst telefonisch op de hoogte stellen van mijn ICD ???


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Het advies is de tandarts zeker op de hoogte te brengen van het feit dat u een ICD heeft, en van de reden waarom u die heeft. Bij sommige onderliggende hartziekten zal de tandarts kiezen voor verdovingen zonder adrenaline. Adrenaline kan in sommige situaties het risisco op hartritmestoornissen verhogen.De apparatuur van de tandarts is in het algemeen niet gevaarlijk voor ICD dragers. Aanbevolen wordt de kabels en leidingen van die apparatuur tijdens de behandeling niet over de borst te leiden. Dan is de afstand tot de ICD altijd groot genoeg om geen problemen te veroorzaken.Verder is het verstandig te vragen of de tandarts ook apparatuur gebruikt om bloedinkjes van het tandvlees dicht te schroeien ("coaguleren"). Dat is eigenlijk de enige apparatuur waarvan de electrische signalen opgevangen kunnen worden door de ICD. De ICD kan dan onterecht 'denken" dat er een ritmestoornis aan de gang is en therapie afgeven.Met deze voorzorgen kan ook bij ICD dragers altijd optimale mondheelkundige verzorging gegarandeerd worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy