// Zorg algemeen

Hyrbide ablatie

Beste,

In december heb ik een hybride ablatie ondergaan voor IST (inappropriate sinustachycardie). Nu na 3 maanden na de ablatie heb ik nogsteeds een hoge hartslag en verder heb ik ook overslagen, tussenslagen en soms runners, terwijl ik dit voor de ablatie niet had ..

Is een hoge hartslag normaal na een hybride ablatie?

Zijn die overslagen, tussenslagen en runners een gevolg van de ablatie of is dit blijvend? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P M avatar
    Ben in Eindhoven bij de sessie over hartritmestoornissen geweest. Er werd duidelijk uitgelegd wat het mechanisme van atriumfibrilleren is en er werd diep ingegaan op de technieken van ablatie. De gehele bijeenkomst was, op het kwartier te laat beginnen na, goed verzorgd.Persoonlijke vragen werden doorgaans duidelijk beantwoord, echter de vragen waarvoor al jaren geen bevredigend antwoord bestaat konden ook nu niet worden beantwoord.In een kort persoonlijk gesprek na afloop met de cardioloog werd duidelijk dat ook mijn probleem, bewustzijnsverlies tijdens atriumfibrilleren niet voorkomen kan worden en dat de stelregel dat atriumfibrilleren alleen hinderlijk is niet meer geldig is in zo'n geval.

    0
  • L D avatar
    IST is een zeer lastig te behandelen beeld en, in mijn ervaring zijn de uitkomsten van ablaties vaak niet optimaal.Overslagen en "runners" horen er niet bij, maar die kunnen heel goed een gevolg zijn van de hybride ablatie. Het hartzakje is dan geopend, en de reacite daarop kan bestaan uit overslagen. Ook kan door het ableren een nieuw probleem zijn ontstaan.Die overslagen kunnen dus een tijdelijk of blijvend karakter hebben.Een hoge hartslag is dus niet normaal omdat de ablatie bedoeld was om dit tegen te gaan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy