// Zorg algemeen

Hypertensie

Mijn dochter was 17 jaar toen bleek dat ze hypertensie had, na diverse 24-uurs metingen. Nu is ze 20 jaar en met Metoprolol is haar bloeddruk nog hoog, ze is erg kortademig door de metoprolol en klaagt veel over hartkloppingen. Ik blijf me afvragen hoe het kan dat een gezond kind van 17 een hoge bloeddruk heeft. Kunt u verklaringen geven? Alvast hartelijk dank.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L v avatar
    Hoi, Toen ik 17 was is er bij mij ook een hoge bloeddruk ontdekt. Ik ben toen doorverwezen naar een internist. In de jaren daarna hebben er meerdere internisten gezocht naar een reden voor de hypertensie. 5 jaar later heeft een co assistent pas het idee geopperd dat de reden in het hart en vaatstelsel zou kunnen liggen en ben ik toen ik 22 jaar was doorverwezen naar een Cardioloog. (helaas was het internet toen nog niet zo vol informatie als nu, anders had ik daar zelf eerder om gevraagd) Uiteindelijk bleek al snel dat ik een Coarctatio aortae had. Dat is een aangeboren vernauwing in de grote lichaamsslagader (aorta). Deze is toen verholpen met een stent en zo verdween ook de hoge bloeddruk. Uiteraard hoeft dit bij uw dochter zeker niet de oorzaak te zijn. Hypertensie heeft vele oorzaken en vaak ook niet te achterhalen oorzaken. Maar mijn advies is om een doorverwijzing naar de Cardioloog te vragen. Heel veel succes!

    0
  • P T avatar
    Dat is een goede vraag.Een hoge bloeddruk heeft in veel gevallen geen direct aanwijsbare oorzaak.Op zo een jonge leeftijd echter kan er toch vaker een aanwijsbare oorzaak voor te hoge bloeddruk zijn. Het is dan raadzaam om een internist, gespecilaiseerd in hoge bloeddruk, te laten kijken of er een behandelbare oorzaak is.Overigens zijn er goede alternatieven voor metoprolol als middel tegen hoge bloeddruk.Succes

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy