// Zorg algemeen

HYBRIDE ABLATIE VERSUS ABLATIE

Ik begrijp dat hybride ablatie een hoog slagingspercentage heeft.

In welke gevallen zal de medicus kiezen/adviseren voor hybride ablatie.
(er van uitgaande dat men de expertise in huis heeft).

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J P avatar
    Is het niet gewoon niets anders dan een PVI ablatie samen met een mini maze? Niet nieuws lijkt me. Volgens mijn cardioloog kan het in heel veel hartcentra gewoon worden uitgevoerd. En dus niet alleen in Maastricht. Daar ga ik dus ook niet heen! Niet omdat ik er slechte ervaringen mee heb (want ik ben er nooit geweest), maar ik vertrouw mijn eigen artsen. En die willen Nieuwegein of Nijmegen. Aangezien ik daar bekend ben, heb ik dat dan toch liever. En het komt bij mij ook om de hoek kijken want het atriumfibrilleren was een jje of 2 redelijk onder controle maar ondertussen zit ik naast de flecaïnide weer aan de amiodaron om de boel rustig te houden. Dat gaat prima, maar ik wil niet wachten op de bijwerkingen want ik ben te jong.Succes allemaal.

    0
  • A M avatar
    Hybride ablatie is een behandeling van boezemfibrilleren waarvan de waarde in sommige centra wordt onderzocht. Het gaat hier om een behandeling onder algehele narcose waarbij de chirurg via een kijkoperatie een deel van de behandeling uitvoert, en waarbij de cardioloog aansluitend of tegelijkertijd meet of het chirurgische deel aan de doelstellingen heeft voldaan. Eventueel kan de cardioloog nog aanvullende behandelingen uitvoeren. De behandeling duurt met voor- en nabereiding bijna de hele dag. Het is nog niet duidelijk of, en bij welke patientengroep, deze hybride behandeling de voorkeur verdient.In verreweg de meeste centra wordt momenteel nog de voorkeur gegeven aan scheiding van het chirurgische en het cardiologische deel van de behandeling. Sterker nog: bij de meeste patienten kan volstaan worden met ofwel cardiologische behandeling (catheter ablatie), ofwel chirurgische behandeling (zgn. miniMAZE operatie). Immers, bij goede patientenselectie is een van beide voldoende om het boezemfibrilleren te genezen, ofwel het aantal aanvallen dusdanig te beperken dat patienten er prima mee kunnen leven. Bij die selectie komt het er eigenlijjk op neer dat vrijwel alleen hardnekkige vormen van boezemfibrilleren (peristent- en langdurig persistent boezemfibrilleren) chirurgische behandeling behoeven. Boezemfibrilleren wat optreedt in aanvallen die meestal vanzelf overgaan (paroxysmaal boezemfibrilleren), is meestal heel goed te behandelen met een catheterablatie (longader isolatie)

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy