// Zorg algemeen

Huidkanker en gebruik van hydrochloorthiazide

Goedemorgen,

Ik gebruik nu enkele jaren Irbesartan 300 in combinatie met 12.5 mg hydrochloorthiazide.

Kortgeleden werd bekend dat die hydrochloorthiazide op den duur kan leiden tot toename kans op huidkanker.

Dit geeft mij toch geen lekker gevoel, om onbekommerd van de zon te kunnen genieten.

Zijn er alternatieven ?  De hydrochloorthiazide is nodig om vocht af te drijven, anders kom ik kilo's aan ,en stijgt mijn bloeddruk helaas !


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Hydrochloorthiazide is een diuretica dat inderdaad de huid gevoeliger maakt voor de zon en daarmee ook in verband wordt gebracht met een toename van de kans op huidkanker. Er zijn alternatieven waarvoor dat niet geldt. Het kan dus de moeite waard zijn om met uw huisarts of specialist (afhankelijk van wie het middel heeft voorgeschreven) te overleggen over een alternatief. Dat laat overigens onverlet dat onbekommerd van de zon genieten voor niemand goed is. U dient zich altijd goed te beschermen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy