// Zorg algemeen

hoofdpijn


Hoofdpijn na implementatie.

Sinds 2007 heb in ICD met een draad, deze is in 2013 vervangen (accu leeg). In oktober 2014 heb in een nieuwe ICD gehad met 2 draden (in totaal dus mijn derde ICD). Deze is van het DDD type.

Omdat deze aanzienlijk groter is dan het vorige model is er voor gekozen deze niet horizontaal maar verticaal te monteren, met de draden naar boven wijzend dus. Omdat dan moeilijk een draad in een ader geplaatst kan worden is er een tweede incisie gemaakt ter hoogte van mijn sleutelbeen.
Via deze incisie is de draad in een ader gemonteerd.

Direct na de ingreep toen ik terug kwam op zaal, was ik duizelig en had ik hoofdpijn. Gemeld maar reactie “gaat wel over” Helaas nu na meer dan 4 maanden is de duizeling vrijwel verdwenen maar heb ik nog constant - dag en nacht - hoofdpijn. Dus constant aanwezig met af en toe nog momenten dat het erger wordt. Ook als ik 's-nachts wakker word is er hoofdpijn. Anderen die dit ook hebben of hebben gehad?

Cardiologie staat voor een raadsel , Neurologie eveneens. Wie weet het?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Ook ik sta voor een raadsel. Ik heb het nooit eerder gehoord en kan ook geen logische verklaring vinden waarom/hoe hoofdpijn na een ICD upgrade zou kunnen ontstaan.Migraine-achtige hoofdpijn is wel in verband gebracht met een gaatje in het boezemtussenschot. De wetenschappelijke basis hiervan is niet erg sterk. Een echodoppleronderzoek met contrast zou wellicht uitsluitsel kunnen bieden. Maar ook als zo'n gaatje er zou zijn, is de vraag of dat de oorzaak is van de klachten.En dan is tevens de vraag wat de relatie is met de ingreep aan het ICD systeem.Ik neem aan dat uw behandelaars deze overwegingen ook hebben gemaakt; daar kunt u natuurlijk best nog eens naar vragen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren