// Zorg algemeen

Holteronderzoek

Beste cardiologen,

In december 2017 heb ik een PVI ablatie onder narcose gehad. Naast boezemfibrilleren had ik af en toe een boezemflutter. In het verslag van de cardioloog staat dat tijdens de ingreep een flutter aanwezig was, die overging in fibrilleren en daarna sinusritme werd.
Op een ECG gemaakt in mei 2016 heb ik flutter bij een hartslag van 65.

Inmiddels zijn er drie maanden verstreken en ik heb nu al 2 maanden geen onregelmatig hartslag gevoeld. Een zeer bemoedigd resultaat.

Wel heb ik een paar maal per week een licht onrustig gevoel in de hartstreek, meestal houdt dit gevoel een half uurtje aan. De hartslag wordt hierbij niet hoger dan 65-70. (Mijn hartslag in rust ligt tussen de 50-55 slagen).

Kan dit duiden op een flutter en heeft het dan wellicht zin om een aantal dagen een holter te dragen?


Met vriendelijk groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P H avatar
    Hartelijk voor uw reactie.Ik neem uw suggestie zeker mee bij de komende afspraak met de cardioloog.Gr,

    0
  • P V avatar
    Het klinkt inderdaad bemoedigend dat het zo goed voelt ! De vraag is wat dat onrustige gevoel in de borst is. Meest waarschijnlijk dat dit wat overslagen zijn, maar je kunt nooit helemaal uitsluiten dat er toch niet nog wat fibrilleren of flutter is. De manier om hierachter te komen is een holter of eventrcorder te doen.Een flutter is een regelmatige ronddraaiende kringstroom in het hart, meestal in de reschter boezem, en gaat eigenlijk altijd samen met fibrilleren, wat heel onregelmatig is. Vaak verdwijnt ook de flutter als het het fibrilleren ableert.Ik zou Uw klachten bij het eerstvolgende bezoek aan Uw eigen cardioloog bespreken, hij of zij kan U hiermee helpen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy