// Zorg algemeen

hogere hartslag (bij inspannig) na boezemfibrileren en een daarop volgende cardioversie

Beste mensen,
Ik ben een 40 jarige man die al enige jaren last heeft van boezemfibrileren. Met medicijnen (flecainide en verapamil) was het 2 1/2 jaar rustig tot dinsdagavond. Toen brak het helaas weer door. Eerst een hele hoge hartslag, daarna onregelmatig maar gelukkig wel in een lager ritme. Woensdag een succesvolle cardioversie gehad.

Het valt mij altijd op nadat ik boezemfibrileren en een cardioversie heb gehad dat mijn hartslag harder en sneller gaat als ik van rust bijvoorbeeld ga traplopen. Het zakt ook wel weer redelijk snel, maar opvallend is het wel. Mijn ervaring is dat het na enige weken weer normaliseert. Ik heb een hele goede conditie dus daar kan het niet aanliggen. Vlak voor de ingreep/boezemfibrileren had ik bij zulk soort activiteiten helemaal geen last. Heeft u hiervoor een verklaring.

met dank

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • R B avatar
  J., je bericht is al wat langer geleden maar ik ben toch blij het tegen te komen. Ik heb namelijk hetzelfde na een eerste cardioversie. Activiteit na rust geeft een hoge hartslag en dat voelt vervelend. Het is nu een dag of tien geleden dus ik hoop dat het idd. binnenkort weer normaal zal worden.

  0
 • J H avatar
  Het is idd na een electro-cardioversie. En het is alleen als ik van rust in beweging kom. Ook ervaar ik zwart voor de ogen te worden als ik bijvoorbeeld gehurkt zit en weer overeind kom. Het lijkt alsof mijn bloeddruk lager is dan voor de cardioversie. Het duurt een week of twee voordat het weer normaal is.

  0
 • L D avatar
  Ik kan het fenomeen dat u enkele weken na cardioversie een snellere hartslag heeft niet verklaren; ik ken het fenomeen ook niet, en kon het ook niet terug vinden in de wetenschappelijke literatuur. Voor alle duidelijkheid: ik neem aan dat het om elektrische cardioversie gaat en niet over cardioversie met tambocor/flecainide infuus?Deze medicijnen zouden het hartritme kunnen versnellen, maar niet gedurende enkele weken.Het is wel zeer interessant dat u het steeds erv en dat kan geen toeval zijn.Ik hoop dat mede-patienten ook zullen reageren; op deze manier kunnen we snel leren!

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy