// Zorg algemeen

Hoge pols na ablatie

3 weken geleden heb ik een ablatie ondergaan. Sindsdien is mijn pols in rust gestegen van gemiddeld 55 naar 80 per minuut terwijl ik nog 2 dd Sotalol slik. Kennelijk komt dit vaker voor maar ik voel mijn hart voortdurend kloppen door mijn hele lijf en vaak overslaan. Dit had ik voor de ingreep niet en het geeft me ontzettend veel onrust.

kan ik hier iets aan doen en is dit iets wat nog kan verbeteren of is er iets misgegaan met de ablatie?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


11 REACTIES

 • Dag, ik heb drie dagen geleden een ablatie ondergaan en heb ook nog steeds een te hoge hartslag in rust ik ben even benieuwd hoe het de anderen vergaan is en wanneer de klachten over zijn gegaan?

  0
 • Mijn hartslag was vlak voordat ik de ablatie onderging ( voor het tegengaan van boezemfibrilleren) in rust rond de 40. Deze ligt, 2 dagen na de ablatie, nog steeds rond de 70 en zorgt dat ik het snel warm heb en ook minder goed slaap. Ik ben trouwens onder volledige narcose behandeld en ook geintubeerd en er is ook een buis in mijn urinebuis geplaatst.

  0
 • Ook bij mij.

  0
 • Ik had 2 weken geleden een ablatie - pulmonale venen isolatie. Mijn hartslag ervoor mag in rust onder de 60 altijd. Nu echter 80 en meer. Ik vind het heel verontrustend. Ik meet zeker 10 keer per dag m’n hartslag maar tot nu toe niks aan het zakken. Wat is tijdelijk? Paar weekjes? Toch geen paar maand hoop ik?! Dank voor reply.

  0
 • M V avatar
  Ik onderging een ablatie eind september dit en ben 2 maanden thuis geweest. Ik had fibrillatie & flutter in de linker voorkamer.Sedertdien is mijn hartslag in rust gestegen van ergens in de 60 naar 100 à 110, wat me bijzonder verontrust. Medicatie ( Beta blokker) brengt dit terug naar rond de 80, maar eenmaal uitgewerkt zie je de HR zo weer toenemen.Wat ben ik nu blij te lezen dat dit vaak een tijdelijke toestand is !Vragen :- Ik ben wel vrij snel fysisch vermoeid : herkenbaar beeld ?- Hoe pas je die toestand in in je beroepsmatige activiteiten ? Aangepaste uurroosters ?- Ik durf zelfs nog niet te denken aan sporten (ik was een fervent fietser ; echter sedert juni echt niets meer gedaan buiten wat yoga) ; welke zijn jullie ervaringen ?

  0
 • P B avatar
  Geruststellend om te lezen. Vorige week heb ik een ablatie gehad en voorheen had ik een hartslag van rond de 65; die is nu rond de 100 en vrije bonkend. Ik gebruik geen dagelijkse medicatie, maar ik heb wel nog Sotalol voor het geval ik hartritmestoornissen kreeg. Misschien kan ik een nemen als het gebonk te heftig wordt.

  0
 • J R avatar
  In mijn geval is de hartslag van 60 naar 100/min gegaan. Inmiddels 8 weken na ingreep. Mooi om te lezen dat een hogere hartslag en meer onrust na de ingreep normaal is. Sterker zelfs dat e.e.a. een teken is dat de kans op succes hoog is. Het is dus tijdelijk en een kwestie van afwachten.Mijn vraag: hoe lang is tijdelijk? is dat een kwestie van weken, maanden of jaren. Na hoeveel tijd (gemiddeld gesproken) moet er weer een regelmatige en lagere hartslag terugkeren. Bovendien de vraag in hoeverre de hogere bloeddruk die blijkbaar het gevolg is van de hogere hartslag schadelijk zou kunnen zijn?

  0
 • M v avatar
  Ook ik heb na de ablatie voor boezemfibrilleren nu 2 weken geleden een hogere rust hartslag.Was eerst ca 50 nu ca 60 echter heel stabiel

  0
 • T P avatar
  Ik heb hetzelfde meegemaakt. Eerste drie tot vier weken na de ablatie voelde het eea erg onstabiel en ook een hoge hartslag. Nu, een half jaar na de ablatie, is het mooi rustig. Geen boezem fibrilleren meer, af en toe perioden van hartoverslagen, maar vele malen beter dan voor de ablatie. De pols zit nu tussen de 60 en de 70 slagen in rust. Dat was onder de 50, dit voelt uiteindelijk beter. Succes ermee, heb geduld, komt vast wel goed! Groet,

  0
 • J W avatar
  ik heb exact hetzelfde. alleen de hoge hartslag heb ik al sinds mijn ablatie van augustus 2016. Ik kan niet tegen Sotalol en krijg Veramapil. Mijn gemiddelde hartslag is ca. 100. Soms heb ik een aantal dagen dat mijn hartritme goed en regelmatig is ( 60 tot 70 slagen per minuut) en daarna gaat het weer tekeer. heel frustrerend. Of dit een tijdelijke karakter heeft betwijfel ik.

  0
 • L D avatar
  We horen het vaker dat na een ablatie de hartslag hoger is en dat er meer "onrust" is. We weten niet goed hoe dat komt, maar weten wel dat het tijdelijk is. Bij ablatie voor boezemfibrilleren wordt zo'n verhoogde hartslag gezien als een teken dat de kans op succes hoog is.Afwachten dus!

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy