// Zorg algemeen

Hoge hartslag na het niezen

Beste kenners,

Per werk sport ik viermaal intensief, waarvan een avond 1,5 uur hardlopen in de openlucht. Ik doe dit met intervaltraining met een hartslagmeter.

Vanavond ben ik voor het douchen eerst film gaan kijken. Hartslagarmband nog om en aan. Ik lag op mijn linker zij op de bank, al zo'n 45 minuten.

Mijn rusthartslag is ca. 70 slagen per minuut.

Ik moest niezen. Ik zag beweging op de hartslagmeter. Hartslag werd 105. Dit bleef gedurende een minuut zo, daarna bouwde het in een minuut af naar 80 en dat is het nog steeds.

Als ik terugkijk in de historie van de hartslagband, zie ik dat HF in rust schommelde rond de 71.

Ik vind dat wel veel, 50% erbij. Is dit normaal?

Een onlangs uitgevoerd slaapapneu-onderzoek wees een gemiddelde HF van 70 uit, bij een saturatie van 92,7% (laagst gemeten 88,0%). Dat was geen reden voor onderzoek. Nu ga ik toch weer twijfelen, want ook die cijfers vond ik maar laag.

Loop nu twee jaar met onverklaarde VES'en.

Met vriendelijke groet,

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F t avatar
    Dankuwel.

    0
  • L D avatar
    Niezen is een bijzondere reflex. De druk in de borst-holte wordt erg hoog, waardoor de bloedaanvoer naar het hart verminderd wordt. het hart gaat hierdoor sneller kloppen om toch voldoende bloed rond te pompen.Normale reflex, dus.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy