// Zorg algemeen

Hoge hartslag en spanning

Al meerdere keren heb ik hier een vraag gesteld, waar ik constant gerust gesteld bent door de specialisten hier. Het heeft mij goede adviezen opgeleverd waarmee ik aan de slag gegaan ben.

Zo sport ik nu 2 keer per week en loop ik regelmatig een rondje om, om gewicht te verliezen en wat fitter te worden, wat zou moeten resulteren in een lagere hartslag.

Nu zit ik met een paar kleine dingetjes. Vorige week ben ik bij de cardioloog geweest en die heeft mijn 2e holteronderzoek bekeken en de bloeduitslagen. Hieruit blijkt weer dat er weinig te vinden is en dat hoogstwaarschijnlijk veel van de symptomen door mijn overgewicht en stress kunnen komen.

Nu gaat het steeds beter voor mijn gevoel en wil de cardioloog ook dat ik de metoprolol geleidelijk ga afbouwen van 50mg naar niets. Toch heb ik redelijk vaak het gevoel dat mijn hartslag omhoog schiet terwijl ik bezig ben en blijft het een beetje zorgen voor zorgen in mijn hoofd en komt ik daar heel lastig vanaf.

Is het normaal dat bij stress een hoge hartslag 3 maanden lang zo hoog blijft? Of kan het bij overwicht in één klap zo hoog worden? Want soms heb ik het idee dat er achterliggende dingen kunnen zijn waardoor de hartslag misschien zo hoog is en dat we compleet in de verkeerde richting zoeken (niet bij het hart zelf).

Afgelopen week was ik weer aan het werk en moest ik een stukje lopen en reed ik daarna in de auto weg met een hartslag van 100/min - 108/min en dat blijft dan een half uur zo en dan zakt het af. Ik wil er alles aan doen om de gezonde kant op te gaan, maar soms voelt het alsof het lichaam heel erg protesteert. Kan zo'n hartslag ineens weer normaal worden?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Goed om te horen dat u uw levensstijl zo goed aan het verbeteren bent.Een snelle hartslag is soms heel astig te duiden. U moet vooral voor ogen houden dat zo'n getal (binnen bepaalde marges natuurlijk) niet veel zegt en dat het vooral om uw klachten gaat.Zomaar stoppen met metoprolol zonder afbouwen (of bij een keer vergeten) leidt tot een soort rebound effect, waardoor uw hartritme tijdelijk nog meer verhoogd is.Stress geeft zeker een verhoogde hartslag. Ook is het zo dat langdurig metoprolol gebruiken geen enkel nadelig effect heeft.Voordeel van stoppen met metoprolol zou natuurlijk wel kunnen zijn dat u beter en langer kunt sporten en daarmee uw gewicht sneller kunt laten dalen. Dat overgewicht is echt een grote belasting voor uw hart, wat meer bloed moet pompen en daardoor sneller gaat kloppen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy