// Zorg algemeen

Hoge hartslag

Hallo allemaal,

ik heb een hartslag van gemiddeld 105, met uitschieters naar 156 in rust. Dit gemeten door een Apple Watch. Ik ben hiervoor nu onder een cardioloog. Ik heb verschillende onderzoeken gehad, waaronder bloedvoorziening hartspier bij nucleair geneeskunde. Daar constateerden ze een hartslag in rust van 129. Ze zijn er niet achter de oorzaak gekomen. Ik slik nu metoprolol 150mg en mijn hartslag is nu gemiddeld 100. De cardioloog noemt dit niet verontrustend, maar ik maak me wel degelijk zorgen. Ik heb zo nu en dan een hartslag van 126. Wat kan k nog doen om mijn hartslag naar normale slagen te brengen? Ik zie mijn cardioloog in februari weer. 
 

,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Het ritme van het hart wordt bepaald door de sinusknoop, een orgaantje in de rechter boezem. De frequentie kan variëren van 30 in rust tot 200 bij inspanning bij jonge mensen. De gemiddelde rustfrequentie is meestal tussen de 50 en 90 slaan per minuut. Echter, bij sommige mensen ligt de rustfrequentie, en dan meestal ook de inspanningsfrequentie, hoger. Soms kan daarvoor een oorzaak worden gevonden, bijvoorbeeld een te hard werkende schildklier of een bloedarmoede, maar vaak ook niet.Dan kun je 2 dingen doen, gewoon accepteren dat het hoger is, het kan geen kwaad, of met pillen proberen de hartslag wat naar beneden te krijgen. Inderdaad bètablokkers, bepaalde calciumantagonisten of een middel als ivabradine, of een combinatie daarvan, kunnen wel vaak de hartslag wat omlaag krijgen.Maar het belangrijkst is, het gewoon accepteren dat de hartslag wat hoger is en dat het geen kwaad kan. Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy