// Zorg algemeen

hoge bloeddruk overdag, snachts bloeddrukval

Tijdens de 24uurs bloeddrukmeting bleek dat ik een te hoge bloeddruk had, wat ik al vermoedde. Ik heb veel zorgen en stress, maar ben ook te zwaar en daar ben ik ook wel mee bezig om daar wat aan te doen. maar 's nachts heb ik dus een bloeddrukval en de arts waarschuwde mij dat als ik snachts naar het toilet zou moeten ik wel voorzichtig moet doen. (Ik heb geen medicijnen gekregen)  Kan het zijn dat de hoge bloeddruk door de stress/angst veroorzaakt wordt en omdat ik dan snachts slaap en geen angst/stress heb dat dan die bloeddrukval optreedt? Over een half jaar moet ik terugkomen en krijg ik een halfuursmeting.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Bij stress en angst maakt het lichaam extra cortisol (stresshormoon) aan en dit hormoon maakt dat onderandere je bloeddruk verhoogd. Stress heeft dus wel degelijk invloed op de bloeddruk. Het is ook heel gewoon dat je s'nachts een lagere bloeddruk hebt dan overdag en het is ook goed voor je lichaam dat dit zo is. Het zou zorgelijker zijn als ook s'nachts je bloeddruk hoog bleef. Wel moet je je aanwennen om met opstaan uit bed eerst even rustig op de rand van het bed te gaan zitten en wat te wiebelen met je benen voor je opstaat. Zo krijgt je lichaam en dus je bloeddruk de kans om zich weer aan de veranderde houding van je lichaam aan te passen. Ik hoop voor je dat het je lukt om iets met je stress en zorgen te doen. Sterkte hiermee.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy