// Zorg algemeen

Hoge bloeddruk en hartslag problemen

Dag allen,

Dit gaat nogal een lang verhaal worden, dus bear with me J

Ik ben een vrouw van 31, en sinds 3 maanden heb ik plots een extreem hoge bloeddruk, ik ging naar de huisarts voor origineel gezien een probleem met mijn maag, ik had moeite met verteren en had rondom die streek vage pijn. Ik ging uit van een maagzweer oid.
De huisarts nam mijn bloeddruk en constateerde 220/120, dit was veel te hoog uiteraard en ik werd naar huis gestuurd met 5 mg Lisinopril.
De bloeddruk daalde maar niet genoeg (Ik heb een Omron M6 thuismeter) Ik kreeg er Amlodipine bij, 5 mg. Dit leek enigszins te helpen, maar op sommige momenten schoot de bloeddruk alsnog omhoog, het kan goed voorkomen dat mijn bloeddruk 140/90 is en plots overgaat naar de 160/110. Ik heb dus vooral last van die onderdruk, die komt maar niet onder redelijke waardes. Ik ben doorverwezen naar het ziekenhuis, waar ik een 24/7 meting heb gehad, bloed testen en een MRI, volgens de artsen is er niets op te zien. Mijn bloedwaardes waren redelijk goed, geen reden voor zorgen. MAAAR sinds ik dus begonnen ben aan al die medicijnen (momenteel 15MG Lisinopril en 5MG Amlodipine) heb ik problemen met zeer sterke schommelingen en zeer ge-eleveerde hartslag. Dit fenomeen is niet continue, ik kan een fantastische morgen hebben met goede bloeddruk en goede hartslag naar plots klaps inneens een hoge hartslag in rust (>110BPM) en terug hoge bloeddruk, meestal hoge onderdruk (tussen de 100 en 120).
Kortom, ik begrijp niet meer wat er aan de hand is, 3 maanden geleden was ik nog een gezonde 31 jarige, die elke week minstens 20 km loopt, naar nu, een bejaarde die eigenlijk met moeite de trap op kan omdat mijn hart uit de kast gaat kloppen, hard en snel.
Op advies ben ik gehalveerd met de medicijnen, ik slikte eerst 40 MG Lisinopril en 10 MG Amlodipine.

Zijn dit de medicijnen? Of kan dit een onderliggende reden hebben? Ik ben te dik, maar kan dit echt zo plots zorgen voor zeer hoge bloeddruk gecombineerd met hartslag problemen? Het ziekenhuis heeft me alweer ontslagen, en er komen geen nieuwe onderzoeken, ik mag het lekker uitzoeken met de huisarts, ik begin me zorgen te maken, omdat ik niet serieus genomen word.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Hoge bloeddruk is een vervelend probleem. Meestal, bij ongeveer 99% van de mensen, vinden we hiervoor geen duidelijke oorzaak. Slechts sporadisch wordt een oorzaak gevonden die behandeld kan worden, en dit komt vooral voor bij relatief jonge mensen die plotseling een hoge bloeddruk krijgen. Het is heel terecht dat de huisarts U heeft doorgestuurd, maar hierbij lijkt dus ook geen oorzaak gevonden te zijn. Dan is de behandeling met medicijnen zoals lisinopril en amlodipine inderdaad goed. Het is wel zo dat de bloeddruk altijd wisselt, en dat we bij behandeling uitgaan van een gemiddelde bloeddruk, dus de hoge waarden die U noemt zijn niet afwijkend als daarbuiten ook normale waarden gemeten worden.Daarnaast hebt U nu ook klachten van hartkloppingen, waarbij Uw hart te snel klopt. Dit heeft in principe niets te maken met de bloeddruk of de medicijnen die U hiervoor krijgt. Ik kan nu niet zeggen wat de oorzaak hiervan is, alleen dat dit hoogst waarschijnlijk onschuldig zal zijn. Bespreek deze klachten met Uw huisarts; hij zou bijvoorbeeld een ECG kunnen maken en eventueel een Holter (een 24 uurs hartritme-registratie) kunnen doen, waarbij gezien kan worden wat de oorzaak is van deze hartkloppingen.Het feit dat U wordt terugverwezen naar Uw huisarts zal niet beteken dat U niet serieus genomen wordt. De huisarts kan bijna altijd de bloeddruk goed behandelen en ook onderzoek doen naar eventuele ritmestoornissen. Hoewel ik begrijp dat U zich zorgen maakt, lijkt mij op dit moment geen reden tot ongerustheid. Sterkte!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy