// Zorg algemeen

hoge basishartslag

Ik ben een vrouw van 45 jaar en ben 1.87 lang. Mijn basishartslag is in ruste 100 slagen per minuut. Ik wijt dat aan lengte icm gewicht (85 kilo). Mijn zoon is 14 jaar. Er is twee jaar geleden door ons besloten om toch overstag te gaan en Medikinet te gaan gebruiken voor zijn ADHD. Nu wordt hij elk half jaar gecontroleerd. En ook zijn basishartslag is verhoogd. Nu zelfs bij de laatste controle 104 slagen per minuut. De assistente van de huisarts wil nu dat wij dit gaan monitoren. Wij voelen ons eigenlijk verder goed. Mijn kind sport ook drie keer in de week, voetbalt. Ikzelf wandel veel en sport 1x per week in de sportschool. Mij valt wel op dat ik soms bij de loopband een hartsnelheid maximaal haal van 172 slagen per minuut. Dat is mijn uiterste, dan ga ik namelijk wat rustiger. Moeten wij ons zorgen maken? Heeft u hier advies over. 

 

Met vriendelijke groet,

 

.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Uw BMI is dan 24,3 en daarmee hebt u een goede verhouding tussen lengte en gewicht; het lijkt mij onwaarschijnlijk dat dit Uw hoge hartslag zal verklaren. De meeste mensen hebben in rust een hartfrequentie tussen de 50 en de 80, maar lagere of hogere waarden zijn niet abnormaal. Bij hogere waarden is het belangrijk om onderliggende oorzaken uit te sluiten, zoals een schildklier die te hard werkt of een bloedarmoede. Maar vaak is dit normaal, en dan hoort een hogere hartslag gewoon bij je. Alleen als je er echt klachten van zou hebben, kan dit reden zijn om met medicijnen te behandelen.Hetzelfde geldt een beetje voor de hartslag bij inspanning, die is ook bij iedereen verschillend. Een waarde van 172 is heel goed, en de hartslag kan echt niet te hoog worden. Sport maar lekker door!Mbt Uw zoon, methylfenidaat (Medikinet) is inderdaad een middel dat de hartfrequentie kan verhogen. Op zich kan dit voor het hart geen kwaad, maar hij kan hier wel last van hebben. Bespreek dit met Uw kinderarts.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy