// Zorg algemeen

Hoeveel mg sotalol mag ik nemen om mijn boezemfibrilatie te onderdrukken? Wat kan mijn hart aan na een open hartoperatie, kunstklep en reparatie aan klep?

Al ruim vier jaar top ik met mijn gezondheid. Door een te snelwerkende schildklier ( daar heb ik een radioactieve slok voor gekregen) kreeg ik veel last van boezemfibrilaties. Daardoor heb ik 14 cardioversies gehad. Natuurlijk hebben ze ook gekeken of er wat met mijn hart was. En dat was jammer genoeg zo, ik had een mitralesklep links die niet goed was. Hij sloot niet goed! Na een slokdarmecho kwam eruit dat ook rechts niet goed was (tricuspidalusklep). Afgelopen juni heb ik een open hartoperatie gehad waar ik een mechanische hartklep heb gekregen links, rechts konden ze repareren. En omdat ik last had van boezemfibrilatie hebben ze tijdens de operatie ook een ablatie gedaan.

Al met al een pittige operatie, en als toetje kreeg ik er nog een pacemaker bij ook omdat het hart te langzaam ging.

Maar mijn vraag is ik ben nog herstellende van mijn hartoperatie, alles weer lekker aan het opbouwen met de conditie. Nu speelt mijn schildklier weer op en heb ik veel last van boezemfibrilatie. Per dag slik ik 120 mg Sotalol in de ochtend en in de avond.Hoeveel mag ik innemen om de boezemfibrilatie te stoppen. Vaak neem ik namelijk nog 120 extra in en dan stopt het wel na ongeveer 2 1/2 uur.

Jammer genoeg heb ik het zo om de 2 dagen en soms als het tegen zit wel 2x per dag. Als dat zo is neem ik mijn avonddozering in en doe ik er niet nog eens 120 bovenop want dat is veel te veel.

Kan dat 360 mg per dag aan Sotalol? Wat doet het met mijn hart? En kan dat kwaad omdat ik in juni geopereerd ben?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik ben blij dat u deze vraag stelt. Het is niet verstandig om zonder overleg met uw cardioloog meer sotalol te nemen. De belangrijkste reden is dat sotalol niet alleen op de boezem werkt, maar ook op de hartkamer. Bij sommige mensen kan sotalol daardoor gevaarlijke kamer-ritmestoornissen veroorzaken. Sotalol wordt door de nieren uit het lichaam verwijdert; bij een verminderde nierfunctie kun je dus eerder een gevaarlijke situatie bereiken. Het zelfde geldt voor bijv. plaspillen. Ook vrouwen van een hogere leeftijd zijn meer gevoelig voor deze risicovolle bijwerking.Dit probleem kun je gelukkig goed zien aan komen als je een ECG maakt. Door op het ECG de QT-tijd te meten kun je zien of iemand verkeerd reageert op sotalol.Dus, raadpleeg zeker uw cardioloog, en houdt u tot die tijd aan de voorgeschreven dosering. Er zijn wellicht ook andere oplossingen om uw boezemfibrilleren te behandelen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy